Vineri, toate secțiile muzeale vor avea intrarea libera pentru copiii preșcolari și școlari

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova participa, pentru al doilea an consecutiv, in calitate de partener, la manifestarea „Saptamana familiei, saptamana fara TV”, inițiata de Asociația ZIBO. Astfel, vineri, 15 aprilie 2011, toate secțiile muzeale vor avea intrarea libera pentru copiii preșcolari și școlari, precum și pentru insoțitorii acestora.
Un motiv in plus pentru ca micii vizitatori sa treaca pragul muzeului este și vernisarea, la ora 11:00, a expoziției temporare „Felicitari de Paște, icoane și oua incondeiate” organizata in parteneriat cu Liceul de Arta „Carmen Sylva” din Ploiești, la sediul muzeului din str. Toma Caragiu, nr. 10.
Coordonați de profesorii Profirescu Camelia, Milea Lucreția și Galai Cristina, micii artiști plastici au realizat icoane pe sticla, dar și lucrari de grafica, ce vor putea fi admirate pana pe 6 mai 2011 de publicul vizitator.
Din expoziție vor mai face parte și piese din patrimoniul muzeului – oua incondeiate și felicitari de Paște, de la inceputul secolului al XX-lea, de altfel scoase la lumina in expoziții destul de rar.

Sursa Ziarul Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.