Proiectulu​i AFI Palace Ploiești prinde viata pe locul fostei intreprind​eri "Flacara" din Ploiesti

După  aproape 127 de ani  de la înființare, timp în care numele său a fost un  brand puternic atat la nivel național cât, mai ales, la nivel  internațional, în producerea de mașini de tocat carne, sobe de încălzit  cu combustibil solid, obiecte sanitare din fontă, rame și capace de  canalizare, etc întreprinderea „Flacăra” din Ploiești își dă și ea anul  acesta obștescul sfârșit. Sâptămâna trecută au început lucrările de  demolare a sediului de pe strada Calomfirescu nr.2, în mare secret însă.
Locuitorii  de pe strada Muzelor, stradă aflată chiar lângă întreprindere, s-au  trezit așadar dimineața în plin șantier cu tot “tacâmul” aferent: zgomot  de excavatoare, picamere, gălăgie și – bineînțeles- mult praf. De parcă  asta  nu ar fi fost destul casele trepidau ca la cutremur. Iritați de  aceste lucruri câțiva mai curajoși s-au dus la poarta fabricii să afle  ce se întâmplă de fapt dar, mai cu seamă, să atragă atenția  șantieriștilor că pereții caselor lor încep să se crape. Nu era prima  oară când Fabrica le făcea necazuri. Și pe timpul Împușcatului rugina  degajată din Flacăra le făcuse probleme depunându-se pe acoperișurile  caselor iar utilajele din Turnatorie le amenițaseră și atunci  integritatea pereților.
Șantieriștii au răspuns oamenilor sec că se  demolează și că ei au toate actele în regulă. După această “vizită“ a  locuitorilor revoltați a apărut și o plancardă pe care scrie negru pe  galben “ȘANTIER ÎN LUCRU”. Beneficiar: “Veroskip Trading SRL”, o firmă  din sectorul 6 București cu un singur salariat, conform site-ului  FIRME.INFO, executant lucrare: “TAB CONSTRUCT SRL” o firmă și ea tot din  Capitală, experta în demolări, dar din sectorul 3 de data asta, iar  termenul de execuție este, conform pânzei galbene atârnate pe poartă de 1  an. Mai multe n-am putut afla, nimeni nevrând să dea detalii chiar și  neoficiale despre ce se va construi acolo în viitor, asa ca am apelat la „Goagal”,vorba lui Marean Vanghelie,ca doar suntem in secolul XXI…Si am aflat tot ce muncitorii secretosi nu au vrut sa ne dezvaluie…

AFI Europe România a semnat recent un contract de închiriere cu retailerul Cora pentru deschiderea unui hipermarket cu o suprafață de 12.500 metri pătrați în noul shopping mall “AFI Palace Ploiești”, informează dezvoltatorul. pe siteul www.money.ro. David Hay, CEO AFI Europe România, declara in 27 iulie anul acesta aceluiasi site ca:”Semnarea contractului cu lanțul de retail Cora reprezintă un pas important în dezvoltarea proiectului AFI Palace Ploiești. Suntem convinși că hipermarketul Cora va avea un impact pozitiv asupra procesului de închiriere, dar și asupra traficului din mall după ce acesta va fi dezvoltat. Vedem în Cora un partener strategic în ceea ce privește activitățile noastre din România și sperăm să continuăm această colaborare și prin prisma proiectelor viitoare”.
Lucrările de construcţie pentru mall-ul din Ploieşti au demarat deja in toamna  acestui an, iar inaugurarea va fi cam prin iulie-august 2012. Centrul comercial va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 26.000 de metri pătraţi distribuită pe două etaje și 900 de locuri de parcare. La parterul centrului comercial se vor afla mai multe ancore importante precum hipermarketul Cora, dar și retaileri de haine și electronice, în timp ce la primul etaj vizitatorii vor putea găsi magazine aparținând celor mai mari jucători internaționali din industria modei, prezenți și în România.AFI Palace Ploiești va fi situat la circa 800 de metri de centrul orașului, de-a lungul drumului principal de acces dinspre Nord-Est, mai informeaza site-ul de bussines www.money.ro
Despre pereții  crăpați ai caselor locuitorilor de pe strada Muzelor,  praful și zgomotul degajat de șantier și, mai ales,  cine răspunde de ele,  nimic.

Cristi Marin

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.