Campanie de educație rutieră pentru elevi în cadrul săptămânii Școala Altfel

Zi de zi suntem actori in trafic. Cu toţii ne expunem unor riscuri majore şi adesea uităm regulile de bază care asigură sănătatea şi integritatea.  Accidentele, traumele, incidentele pot fi evitate dacă ştim să ne purtăm corespunzător. România ocupă locuri fruntaşe ca număr de accidente la nivelul Uniunii Europene.  În 2010, au existat 2373 de decese survenite în urma accidentelor de maşină şi peste 8000 de răniţi grav. Tinerii reprezintă categoria cea mai vulnerabilă de participanţi la trafic.

De aceea, în perioada 2-6 aprilie, Fundaţia Dori Slosberg România derulează campania “Sunt responsabil pentru siguranţa mea”. Cinci şcoli şi licee atât din mediul urban, cât și din mediul rural, vor beneficia de conferințe interactive despre siguranţa publică şi siguranţa rutieră, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, vizând un număr de aproximativ 1000 de elevi și profesori.

Considerăm necesară o nouă abordare a tinerilor în ceea ce priveşte educaţia şi siguranţa lor într-o manieră pro-activă. Credem in puterea mesajelor pozitive şi avem încredere că vom reuşi să convingem tot mai mulţi actori din mediul public, privat şi non-guvernamental să se alăture efortului nostru de a da o şansă vieţii pe şosea.„, transmite reprezentantul fundaţiei Dori Slosberg România, Alexandra Martin.

Campania se bucură de sprijinul lui Mihai Sturzu, unul dintre soliştii cunoscutei trupe Hi-Q. Mihai va vizita toate şcolile din program şi va sta de vorbă cu tinerii despre subiectul educației rutiere: „Am aflat din statistici că cele mai multe accidente ale căror victime sunt copiii și tinerii, au loc în orașe. Este în puterea și datoria fiecăruia dintre noi să aibă grijă de propria-i viață. Este în puterea și datoria fiecaruia dintre noi să facă măcar un metru de bine. Douăzeci și două de milioane de metri înseamnă mult. Înseamnă o autostradă de bine !”, a declarat Mihai.

Săptămâna desfăşurării campaniei va debuta luni, cu Școala Generală cu clasele I-VIII Pantelimon (Ilfov), iar marţi şi miercuri va continua cu alte două şcoli generale din judeţele Vâlcea şi Dâmboviţa. Joi, vizaţi vor fi elevii Colegiului „Sf. Sava” din București, iar ziua de vineri va încheia campania în Ploieşti, la Colegiul Tehnic „Elie Radu”.

Proiectul este sprijinit de Fleet Management Services (FMS), furnizor de servicii de management de flote auto și leasing operational, care a decis să se implice în acest demers de responsabilitate socială.

Campania Sunt responsabil pentru viaţa meaface parte dintr-un program complex de activităţi educaţionale adresate tinerilor, prin care Fundaţia Dori Slosberg România îşi propune să reducă semnificativ numărul de tineri implicaţi în accidente rutiere în următorii 3 ani.

Fleet Managament System a fost înființată în anul 2005, asigurând o acoperire națională. Soluțiile oferite de Fleet Management Services duc la eficientizarea managementului flotelor auto ale firmelor, având ca rezultat o importantă reducere de costuri, timp câștigat și un parc auto în stare funcțională foarte bună- www.fms.ro.

Asociația Dori Slosberg România este platforma juridică de reprezentare a Fundației Dori Slosberg la nivel național. Înființată în ianuarie 2012, organizația are ca obiectiv derularea de campanii, programe și proiecte în domeniul siguranței rutiere, manifestând un interes sporit pentru educația rutieră în rândul tinerilor- www.dorislosberg.ro.

Contact: Alexandra Gavrilă – PR officer/ alexa.gavrila@dorislosberg.ro/ 0755 31 55 35

(220)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.