„Gura de Rai” din Bucegi

„Gura de Rai” din Bucegi

În popor, Gura de Rai este văzută ca un mediu benefic, cu caracter sacru, situat între cer şi pământ, de obicei pe un picior de munte şi care se deschide într-o pajişte înaltă.

În munţii Bucegi există un asemenea loc în apropiere de Peştera Ialomicioara. Acolo, pe o pantă cu o suprafaţă de aproximativ un kilometru pătrat, organismul pur şi simplu nu oboseşte, iar funcţiile fizico-chimice se revigorează brusc.

Specialiştii, care preferă pentru moment să nu dezvăluie localizarea exactă a „gurii de rai”, au constatat că aici se manifestă o anomalie magnetică atipică, cu efecte benefice uluitoare asupra organismului uman.

În 1999 aici s-a realizat un studiu la care au participat fizicieni şi geofizicieni, echipa fiind coordonată de Vasile Rudan. Folosind aparatură de geodetecţie, aceştia au studiat zona timp de mai multe zile, iar după repetate urcări şi coborâri au descoperit, în preajma vârfului Doamnei, un lucru extraordinar, un loc unde toată oboseala acumulată până atunci pur şi simplu a dispărut. Au început apoi investigaţii în cadrul cărora au fost verificaţi toţi versanţii din zona, în urma cărora a rezultat că doar pe respectiva pantă se producea acel efect absolut fascinant asupra organismului. Împreună cu un medic, s-a constatat că la toţi cei care urcau pe acea pantă abruptă se înregistra o reglare uluitor de rapidă a ritmului cardiac şi o stare de bine general în momentul în care stăteau în acel loc.

Potrivit scienceline.ro, după partea experimentală şi tragerea concluziilor, s-a trecut la testarea zonei prin magnetometrie diferenţială. Mai exact, subsolul a fost radiografiat cu aparate de tip Partington, care măsoară, printre altele, magnetismul Pământului. Astfel s-a putut determina existenţa unei suprafeţe de aproximativ un kilometru pătrat, unde se înregistrează o anomalie magnetică atipică, o emisie de radiaţii patogene de origine necunoscută, provocate în general de rupturi de falii, reflexii ale scoarţei terestre sau alte fenomene geologice care apar pe diagrame, dar care nu au fost detectate în zonă.

sursa: romaniatv.net

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.