Peste 12.000 de voluntari prahoveni, aşteptaţi să participe la Ziua de Curățenie Națională!

Cea de-a doua ediţie a campaniei „Let’s Do It, Romania” are loc pe data de 24 septembrie, voluntari din toate judeţele ţării fiind aşteptaţi să participe la Ziua de Curățenie Națională.

"Let's Do It, Romania - curăţenie în toată ţara într-o singură zi", cel mai mare proiect de implicare socială din România, revine şi în  2011, prahovenii fiind din nou aşteptaţi să dea dovadă de spirit civic.

Dacă, anul trecut, peste 7.500 de voluntari au luat parte la această amplă acţiune de curăţenie, organizatorii aşteaptă acum ca mai mult de 12.000 de persoane să iasă, în ziua de 24 septembrie, pe ”teren” pentru a aduna gunoaiele din arealele naturale din judeţ.

Etapa de cartare nu a fost încă finalizată, până la acest moment fiind identificate 146 de mormane de deşeuri. Numărul va creşte, însă, atunci când vor sosi şi raportările de la instituţiile care au în administrare terenuri.

”Ne aşteptăm ca şi de această dată prahovenii să fie în topul românilor care demonstrează că au un dezvoltat simţ civic. La fel ca şi anul trecut, ne vom concentra pe traseele incluse în harta naţională a deşeurilor, dar şi pe locaţii care nu au fost cuprinse în aceasta, însă sunt identificate la faţa locului ”, a declarat Gabriela Buligescu, manager de proiect în judeţul Prahova.

Până în acest moment, 34 dintre cele 104 primării din judeţ au semnat Convenţia de participare la acest amplu proiect de voluntariat. Totuşi, experienţa anterioară a arătat faptul că numărul  autorităţilor locale care iau efectiv parte la acţiunea de curăţenie depăşeşte numărul celor care se alătură în mod oficial echipei ”Let’s Do It, Romania”. Practic, în 2010, 53 de localităţi au semnat Convenţia de participare, dar la eveniment au participat 62 de primării.

De asemenea, peste 7.500 de voluntari au mers atunci pe teren pentru a aduna gunoaiele din arealele naturale din judeţ, în Prahova fiind indentificate, la acel moment, 302 mormane de deşeuri, dintre care 265 au fost ridicate.

Toți cei care doresc să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România sunt invitați să se înscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro , la secțiunea “Vreau să mă înscriu!”

După ce își vor crea un cont și se vor loga, voluntarii vor putea să-și creeze propria echipă, oferind codul echipei tuturor prietenilor, prin intermediul canalelor online. Primul membru care construieşte o echipă va fi liderul acesteia și va primi toate informaţiile legate de Ziua de Curățenie Națională.

Cu o săptămână înainte de Ziua de Curățenie Națională, voluntarii înscriși pe site vor avea acces la Harta Deșeurilor și își vor putea alege zone pe care să le curețe pe 24 septembrie.

De asemenea, echipa “Let`s Do It, Romania!” pune la dispoziția tuturor celor interesați de proiect un call center special creat, disponibil la numărul de telefon 0318 21 21 21. În perioada 19-25 septembrie, voluntarii  “Let`s Do It, Romania!” vor răspunde tuturor întrebărilor despre curăţenia națională.

S-au alăturat acestui proiect, în calitate de parteneri, Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova,

Agenţia de Protecţia Mediului, A.N. APELE ROMÂNE-S.G.A. PRAHOVA, Direcţia Silvică Prahova, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Penitenciarul Ploieşti, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Garda Naţională de Mediu.

Let`s Do It, Romania!

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune strângerea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională de pe 25 septembrie. În 2011, voluntarii sunt chemaţi pe data de 24 septembrie să facă parte din Echipa Naţională care transforma România într-o ţară mai curată.

Persoane de contact:

Anamaria Toma: ana.toma@letsdoitromania.ro, telefon 0720.938.009

Gabriela Buliugescu: gabriela.buligescu@letsdoitromania.ro, telefon: 0735.877.502

Ion Popa: ion.popa@letsdoitromania.ro, 0722.378.331

Site: http://www.letsdoitromania.ro

Blog http://www.blog.letsdoitromania.ro

Twitter: http://www.twitter.com/letsdoitro

Cauza de Facebook: http://apps.facebook.com/causes/causes/403155/

Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/LetsDoItRO

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.