ACTIVITĂȚILE PROMOTORILOR DEZVOLTĂRII COMUNITARE

Promotorii dezvoltării comunitare constituie grupul țintă 2 al proiectului „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural”, ID 58447. Cei 105 promotori ai dezvoltării comunitare împreună cu cei 42 de mentori-formatori (grupul țintă 1 al proiectului) vor constitui cele 7 rețele regionale destinate promovării oportunităților antreprenoriale în mediul rural.

1. În prima etapă, cei 105 promotori ai dezvoltării comunitare din grupul țintă 2 al proiectului vor urma un curs de Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale. Vor fi organizate 7 serii de curs, unul la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare cu excepția Regiunii București-Ilfov, în perioada februarie – aprilie 2011.

Participarea la curs va fi în calitate de persoană din grupul țintă 2 al proiectului și nu ca membru al echipei de implementare. Cursurile organizate în cadrul proiectului vor avea o durată de 5 zile (4 zile activități de predare, timp de 8 ore pe zi, iar a 5-a zi va fi dedicată examinării participanților). Costurile aferente participării promotorilor dezvoltării comunitare la cursuri sunt acoperite prin proiect.

2. Promotorii dezvoltării comunitare vor participa la campaniile județene de informare și conștientizare a grupului țintă 3 al proiectului, în județul pentru care au aplicat. Costurile aferente participării promotorilor dezvoltării comunitare la activitățile de promovare sunt acoperite prin proiect. Activitățile propriu-zise nu sint retribuite.

3. Promotorii dezvoltării comunitare vor participa la activitățile de identificare și selecție a grupului țintă 3 al proiectului, format din 300 de persoane din oricare dintre cele trei categorii eligibile de grup țintă – manageri, angajați și șomeri din mediul rural. Aceste persoane vor urma un curs de Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale, organizat la nivelul a două județe.

4. Din cei 105 + 300 participanți la cursurile de Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale, vor fi selectate 84 de persoane pentru a participa și la un curs de Management de Proiect.  Vor fi organizate 7 serii de curs, unul la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare cu excepția Regiunii București-Ilfov, în perioada mai – august 2012. Cursurile organizate în cadrul proiectului vor avea o durată de 5 zile (4 zile activități de predare, timp de 8 ore pe zi, iar a 5-a zi va fi dedicată examinării participanților). Costurile aferente participării la curs sunt acoperite prin proiect.

În cadrul proiectului, inclusiv în activitatea de selecție a promotorilor dezvoltării comunitare, A.Co.R. și partenerul său Structural Consulting Group respectă și promovează principiul egalității de șanse.

Relații suplimentare se pot obține de la Aurel RADU (telefon 0723-303.556, aurel@procomune.ro ) și  Flaviu POPA (telefon 0723-529.312, flaviu@procomune.ro).

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.