Persoanele din mediul rural sunt consiliate în a-şi găsi de lucru

Asociaţia One Profi, în calitate de solicitant, Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor, Centrul Regional de Formare-Evaluare-Atestare Antreprenorială şi Profesională şi S.C. Milenium, în calitate de parteneri, au lansat un proiect european prin care persoanele din mediul rural sunt consiliate în a-şi găsi de lucru.

„Resurse umane performante în zonele rurale din regiunea Nord-Vest” este numele proiectului european, al cărui obiectiv general îl reprezintă creşterea gradului de ocupare a persoanelor inactive din mediul rural prin asigurarea accesului la servicii de consiliere şi formare profesională.

Astfel, vor fi consiliate persoane care vor să lucreze ca agent de curăţenie, în structuri pentru construcţii, cameristă, recepţioner sau administrator de pensiune turistică. „Grupul ţintă este format din 120 de persoane din mediul rural, din judeţele Cluj şi Bihor, structurat astfel: 40 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 20 de persoane inactive, 20 de şomeri, 20 de şomeri tineri şi 20 de şomeri de peste 45 de ani”, conform unui comunicat al Asociaţiei One Profi, citat de România Liberă.

sursa: www.recolta.eu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.