Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilități, un proiect al Fundatiei Motivation

Centrul de Training Regional Prahova al Fundației Motivation România vă invită vineri, 24 august, începând cu ora 09:00, la demonstrația de baschet în scaun rulant organizată în cadrul proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilități, finanțat de Municipiul Ploiești. Evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului ( Sala Sporturilor) din Ploiești.
În cadrul acestei acțiuni, șase utilizatori de scaun rulant vor face o demonstrație de fair-play, mobilitate și curaj. Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Organizarea unor astfel de demonstrații contribuie la promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a egalității de șanse.
Proiectul ”Viață Independentă în Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilități” este inițiat de Fundația Motivation România, cu finanțarea Municipiului Ploiești și se derulează în perioada 1 iulie 2012 – 30 noiembrie 2012. Proiectul se adresează atât persoanelor cu dizabilități, cărora urmărește să le îmbunătățească viața prin creșterea gradului de independență, cât și comunității locale, pe care își propune să o informeze despre problematica dizabilității.
Echipa Fundației Motivation România, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Ploiești este alcătuită din experți în lucrul cu persoane cu dizabilități și din persoane cu dizabilități, Principiul de baza în furnizarea serviciilor Fundaţiei Motivation Romania este cel de recuperare activă: persoane cu dizabilităţi din echipă, prin modelul personal, învaţă alte persoane cu dizabilităţi cum sa devină din ce în ce mai independente astfel încât să se integreze mai uşor în societate.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.