Târgul cu Bunătăţi revine în centrul Ploieştiului, de marţi până joi, şi aduce, ca de fiecare dată, preparate tradiţionale româneşti, în marea lor majoritate atestate de Ministerul Agriculturii, dar şi produse internaţionale şi obiecte realizate de meşteri populari autentici şi artişti handmade Pâinea cu cartof coaptă pe vatră şi preparatele din carne de porc de la Rupea, brânzeturile de la Fundata, Zagra şi Cristianu, mierea de la Cârţişoara de pe Transfăgărăşan, dulceţurile, zacusca, siropurile şi serbeturile argeşene sau turta dulce de la Bascov, sunt doar câteva dintre produsele pe care le găsiţi la fiecare ediţie a Târgului, pentru că sunt căutate şi cerute de către clienţii fideli. Noutăţile de la această ediţie sunt prăjiturile de casă şi cozonacii făcuţi la Botoşani, care te îmbie să le guşti . Nu vor lipsi ceaiurile, tincturile, vinul şi tuica, ciocolata de casă de la Lipova, baclavalele turceşti. De la Târgul cu Bunătăţi se pot cumpăra şi cadouri speciale: şosete şi căciuli împletite la Breaza, bijuterii lucrate manual, decoraţiuni pe faianţă, obiecte realizate din ceramică sau sticlă, obiecte de uz casnic din lemn şi răchită. Tot la artiştii şi meşterii din târg pot fi găsite şi decoraţiuni de iarnă, dar şi costume populare pentru copii, făcute la Breaza, pentru serbările de Crăciun care se apropie. Târgul este deschis în parcul Toma Socolescu, din faţa Halelor Centrale, în perioada 19-21 noiembrie.
Monica BOSTAN