”Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos”, expoziție temporară la Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova

”Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos”, expoziție temporară la Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova

Cea de a X-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor oferă prilejul Secției Istorie din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova să verniseze sâmbătă, 17 mai 2014, ora 18.00, la sediul din Ploiești, str. Toma Caragiu, nr. 10, expoziția temporară ”Interferențe culturale româno-bulgare la Dunărea de Jos”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.
La acest eveniment vor participa membri ai comunității bulgare din satul Băleni-Sârbi, jud. Dâmbovița și Ansamblul folcloric al Primăriei Băleni.
Cei prezenți vor fi cu siguranță uimiți de bogăția de culoare și somptuozitate a costumelor tradiționale și a podoabelor ceremoniale bulgărești. Obiectele datează din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea și provin de la bulgarii stabiliți acum aproape 2 secole în Câmpia Română.

Monica BOSTAN

(214)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.