Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair ediția I

În perioada 28-28 august a.c., orașul Ploiești va găzdui primul eveniment cinematografic organizat în România care, pe langa festivalul de film destinat Europei de Est contine si o componenta de targ de film care sa vina in sprijinul producatorilor romani.

Festivalul de film Golden Carpathian Ploiești este organizat de către Primăria Municipiului Ploiesti, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, RADEF Romania Film și Asociația pentru Integrare Culturala Europeana.

Această ediție le este dedicată exclusiv producțiilor est-europene.

Organizatorii isi propun ca, in cadrul acestui eveniment inedit, regizorii, producatorii, distribuitorii si alti reprezentanti ai industriei filmului est-european sa se intalneasca intr-o atmosfera profesionista, sa-si prezinte filmele, sa vanda sau sa achizitioneze drepturi de difuzare sau productii ori sa-si gaseasca coproducatori pentru viitoare productii.

Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair este puternic sustinut de Primaria Municipiului Ploiesti, care investeste permanent in manifestari cultural-educative si sportive.

Prin investitii in programe culturale si sportive de calitate si de amploare, Primaria Municipiului Ploiesti intentioneaza sa transforme orasul intr-o resedinta de judet care sa ofere aceleasi alternative ca un oras mare precum Capitala.

Prin acest eveniment, Centrul National al Cinematografiei isi doreste sa ofere astfel un real ajutor productiilor romanesti pentru a facilita promovarea si distributia in strainatate.

In cadrul meselor rotunde, dezbaterilor si intalnirilor organizate, producatorii si distribuitorii invitati vor avea posibilitatea de a-si prezenta filmele celor interesati, la fel ca la targurile organizate la Cannes sau in cadrul Berlinalei.

Spre deosebire de un simplu festival de film, Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair creeaza o piata pentru producatorii si distribuitorii de film din Estul Europei si Asia Mijlocie.

Este locul unde se pot achizitiona sau vinde drepturile unor filme produse in aceasta regiune catre distribuitori si agenti de film din intreaga lume, locul unde se pot promova filmele si gasi co-producatori pentru viitoarele productii.

10.000 de euro pentru cei mai buni cineasti.

Cele sapte filme est – europene de autor, multipremiate, vor fi proiectate in premiera absoluta in Romania la Ploiesti in competitia oficiala din cadrul evenimentului Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair

Competitia cinematografica Ploiesti European Film & Fair ofera premiul Golden Carpathian pentru cel mai bun film in valoare de 5.000 Euro, cat si pentru cea mai buna regia si cel mai bun scenariu in valoarea de 2.500 Euro fiecare si cuprinde, in premiera absoluta in Romania, sapte filme, recent prezentate sau premiate de Festivaluri de tip A.

Filmele care intra in competitie sunt:

Pall Adrien – regia: Agnes Kocsis, coproductie Austria – Franta – Ungaria 2010

The Abandoned / Ostavljeni – regia: Adis Bakrac, Bosnia 2010 (foto)

Between Two Fires – regia: Agnieszka Lukasiak, coproductie Polonia – Suedia 2010

Dad – regia: Vlado Skafar, Slovenia, 2010

The Show Must Go On – regia: Nevio Marasovic, Croatia 2010

The Temptation of St. Tony – regia: Veiko Õunpuu, Estonia, 2009

The Christening – regia: Marcin Wrona, Polonia, 2010

In parcul central din fata Primariei Ploiesti, vor fi difuzate in afara competitiei urmatoarele filme romanesti:

Nunta in Basarabia – regia: Nap Toader, 2009

Buna! Ce faci? – regia: Alexandru Mafter, 2010

Ursul – regia: Dan Chisu, 2011

Decolarea – regia: Timotei Ursu, 1971

Industria filmului est-european este inca intr-un con de umbra care nu are nici o legatura cu valoarea artistica a filmelor.

In afara catorva producatori si distributori care au reusit sa se faca cunoscuti prin intermediul festivalurilor de tip A, majoritatea reprezentantilor industriei din zona sunt cunoscuti numai in tara din care provin.

Cinematografia romaneasca este de cinci ani intr-o continua crestere, iar noul val de regizori romani este tot mai apreciat in intreaga lume. In aceste conditii, crearea unui „market” de film in Romania a devenit o necesitate.

Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair ofera participantilor si posibilitatea de a-si crea propriul eveniment. Echipa Marketului pune la dispozitia acestora toate cele necesare organizarii unei conferinte sau ale unei petreceri private, dar si inchirierea de spatii pentru proiectii.

In ajutorul participantilor, Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair pune la dispozitie Info Point-uri deschise pe tot parcursul evenimentului, unde acestia vor putea fotocopia, scana, trimite faxuri sau telefona oriunde in lume.

Tot la dispozitia participantilor, vor exista sali private echipate cu televizoare, DVD Player-e, filtru de cafea, apa si acces nelimitat la internet pentru intalnirile private, sali de proiectie private, precum si un birou al marketului, unde vor putea discuta direct cu organizatorii sau departamentul de PR al targului.

Trimis de Marinel Pădurice

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. Andrei Cristian Dumitrescu 23/08/2011, 20:31

    Apreciez gestul in sine, atat al dumneavoastra cat si al Primariei. In schimb, faptul ca ” Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair este puternic sustinut de Primaria Municipiului Ploiesti, care investeste permanent in manifestari cultural-educative si sportive.” ar trebui ceva mai „puternic” argumentat. Si, in cele din urma, o referire la calitatea manifestarilor cultural-educative si sportive nu ar fi de lepadat. Sprijinul „puternic” inca are o legatura de partid „puternica”. Iar domnul Primar Volosevici, ar fi minunat daca nu si-ar mai trece/asocia numele pe absolut toate proiectele in desfasurare (nici acum nu am inteles de ce a trebui sa avem lipite autocolante prin care aruncatul la cos devine un proiect „Volosevici”… din bani publici). Un „puternic” sustinator al valorilor democratice.

    Reply
  2. Desi promovam doar stirile de bine, apreciem mesajul dumneavoatra. Si, da, nu vom mai mentiona nume de politicieni in cadrul proiectului nostru.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.