Cercul de Donatori lansează competiția de toamnă a faptelor bune! Trei cazuri noi intră în „Arena Leilor”

Cercul de Donatori lansează competiția de toamnă a faptelor bune! Trei cazuri noi intră în „Arena Leilor”

Ne reîntâlnim la Cercul de Donatori Ploiești. Vino și tu! Suntem la Atelier Bistro(pe strada Trei Ierarhi), marți, 21 noiembrie, de la ora 18.30.
Așa cum ai aflat deja, este un mecanism simplu, curat și eficient, prin care orice sumă donată este multiplicată iar impactul este mai mare.

Am ajuns la cea de-a opta ediție și magia continuă. La fiecare întâlnire transformăm intenția noastră de a face bine în gesturi concrete, care schimbă vieți. Participarea este gratuită, iar donația nu este obligatorie. Oricine vrea să trăiască magia faptelor bune, făcute inteligent, este așteptat la un eveniment ca între prieteni, cu multă bucurie și emoții pe care nu le uităm ușor.
Evenimentul este moderat de Claudius Dociu și fotografiat de Sorin Petculescu. În deschidere Antonela Ioniță ne povestește cum a implementat proiectul susținut la ediția din toamnă și aflăm cum au evoluat celelalte două proiecte.
Dacă nu te-ai înscris deja, o poți face aici.  Ne poți confirma și prin mail sau telefon, datele de contact sunt mai jos.
Dacă nu poți ajunge, dar vrei să susții proiectele selectate, poți face o donație în contul Fundației Comunitare Prahova sau ne putem întâlni pentru a-i colecta. Banii vor ajunge la proiectul la care îți dorești.  Cont bancar: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova.

La această ediție vom susține:

  1. Lidia Stoica este psiholog (specializarea psiho-oncologie) și coordonează singurul grup de suport al persoanelor diagnosticate cu cancer, proiectul „Restart la viață” găzduit de Fundația Policlinici Sociale Regina Maria. Lidia a pornit grupul de suport în București, ea însăși fiind o supraviețuitoare a cancerului la sân. În timpul unui grup de sprijin, membri grupului se întâlnesc regulat, în mod organizat și supravegheat de către o persoana care are fie pregătire medicala ori psihologica, fie este facilitator, fie este supraviețuitor / co<supraviețuitor. Grupul suport este o modalitate de a intermedia contactul și schimbul de experiență al supraviețuitorilor și co>supraviețuitorilor în lupta împotriva acestei boli, se axează pe nevoia de sprijin și ajutor reciproc. Din mai și până în prezent 51 de femei au participat activ la aceste întâlniri desfășurate în Ploiești și din ce în ce mai multe se alătură grupului. Lidia are nevoie de finanțare pentru a forma două persoane ca facilitatori psiho-oncologi, care să coordoneze grupul de suport din Ploiești pe termen lung, sub supervizarea ei.
  2. Un grup de voluntari gătește în fiecare sâmbătă în Ploiești pentru 160 – 170 de persoane. Masa Săracilor este o inițiativă la nivel național, începută în Cluj Napoca,  din 2016 implementată și în Ploiești cu sprijinul Parohiei Buna Vestire, care oferă spațiu și echipamentele necesare voluntarilor pentru a găti mâncare caldă. Masa este distribuită în oraș tot cu sprijinul voluntarilor, care pun mașini la dispoziție.
    Timp de un an, Masa Săracilor a reușit in fiecare weekend să organizeze această activitate cu beneficii reale. Grupul de inițiativă îți dorește să fie un exemplu și ideea sa fie preluată de cât mai multe comunități din județ și țară. În prezent au nevoie de finanțare pentru a achiziționa un aragaz profesional mai mare și performant cu care să poată găti mai multă mâncare în același timp. Acum gătesc pe două aragaze mici găzduite în casa parohială.

 

3. Voluntarii de la grupul Pentru Tine merg pe principiul de a învăța omul să pescuiască pentru a-și asigura hrana pentru o viață și nu de a-i da peștele de-a gata. Liliana Maxim și Cristi Minculescu identifică de doi ani persoane care au nevoie de ajutor din zona Câmpina și mobilizează donatori de produse și voluntari pentru a-i ajuta.  Pe an ce trece, cu fiecare campanie, grupul se mărește cu noi voluntari și donatori, dornici de a face și a-și face un bine. Cazurile sociale sunt verificate, sunt identificate nevoile, este mediatizată povestea și, astfel, împreună cu cei care empatizează cu situațiile respective, reușesc să schimbe lacrimi de tristețe în unele de bucurie. Acum, ei o susțin pe Maria Radea, o femeie săracă din Comarnic, ce s-a trezit cu casa arsă în pragul Sărbătorilor de iarnă, din 2016.

Cu ajutorul primit de la pri mărie, cu donațiile strânse și oferite de 26 de elevi de la Școala Generală „B.P. Hasdeu“, din Câmpina, coodonați de învățătorul Alina Bârsan, dar și cu banii veniți de la alți oameni de bine, nu a putut reface casa, iar în acest moment ea, fiica și nepoțica de 4 ani stau pe la vecini. Grupul „Pentru Tine!“ o ajută și va fi lângă ea până va termina casa. Până în prezent au reușit să facă fundația, iar acum pentru a continua au nevoie de grinzi și de scândură pentru construcția pereților.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.