„Ultimul haretist” a fost sărbătorit la Ploieşti / Învăţătorul Traian Ghiţescu a împlinit 100 de ani

Astăzi, inspectori din Învăţământ, cadre didactice, prieteni, rude şi colegi au sărbătorit centenarul învăţătorului Traian Ghiţescu şi cariera acestuia de peste jumătate de secol.

Evenimentul, unic în Prahova, a reunit zeci de apropiaţi ai fostului cadru didactic, dar şi elevi care au ascultat cu atenţie amănunte despre activitatea învăţătorului Traian Ghiţescu, dedicată în totalitate sistemului de Educaţie românesc. A fost elev al Şcolii Normale din Ploieşti, ctitor al şcolii din Dorna Candrenilor, judeţul Bistriţa-Năsăud, omul care a construit şcoala din Corlăteşti, cadru didactic şi director al instituţiei, bibliotecar şi fondator al Casei de Ajutor Reciproc a sistemului de învăţământ prahovean.

Traian Ghiţescu a vorbit, la aniversarea celor 100 de ani, colegilor, elevilor, prietenilor şi rudelor, despre viaţa şi experienţa sa. Spiritual şi cu inima deschisă, învăţătorul a ţinut să reamintească tuturor sistemul de valori al activităţii sale pentru o viaţă întreagă: „Am fost exemplul de punctualitate. Dincolo de programa şcolară, am ţinut ca elevii să iasă din şcoală cu unele deprinderi de civilizaţie. Să ţină cont de curăţenie, de ordine, să fie punctuali, cuvântul dat să îl respecte, deoarece cuvântul face parte din viaţa şi din structura omului”, a spus Traian Ghiţescu.

sursa: actualitateaprahoveana.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.