Oraşul Slănic a fost declarat oficial staţiune balneo-climaterică

Oraşul Slănic a fost declarat oficial staţiune balneo-climaterică

Guvernul a modificat un act normativ privind acordarea statutului de statiune balneara si balneoclimaterica. 23 de localitati din tara au primit acest statut pentru ca dispun de resurse de substante minerale, stiintific dovedite si traditional recunoscute ca eficiente terapeutic, de instalatii specifice pentru cura si de organizare ce permite acordarea asistentei medicale balneare.

Alaturi de statiuni importante din tara cum ar fi Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei, Slanic Moldova, Pucioasa, Baile Olanesti sau Tusnad, orasul Slanic din judetul Prahova a primit si el acesta denumire binemeritata.

Centru al sarii, incluzand Muntele de Sare, unic in lume, si cea mai mare salina din Europa, inconjurat de peisaje pitoresti si dispunand de conditii de cazare, tratament si devertisment variate, Slanic Prahova reintra astfel in circuitul statiunilor renumite din Romania.

Izvoarele cu apa minerala care contin compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului (utilizate inca din 1885, cand statiunea a inceput sa se dezvolte) si lacurile (Baia Baciului, Baia Rosie, Lacul Verde) cu concentratie mare de sare, sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari post-traumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale si vindecate, dupa artroze), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmari dupa polinevroze) boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica), boli respiratorii (bronsita cronica si traheobronsita, astmul alergic), boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatita keratotica), si desigur boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).

Vechea mina de sare (Unirea) a fost transformata in sanatoriu – la adancimea de 210 m – pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimatul de aer sarat. Statiunea dispune de complex balnnear ca si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare.

Program Salina „Unirea”-SLĂNIC:
marti-vineri 9:00-13:00
sambata-duminica 9:00-17:00
luni inchis

sursa: max-media.ro

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.