„Gena egoistă”

„Gena egoistă”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem:  „Gena egoistă”, de  Richard Dawkins.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura Publica

„Genele sunt cele care traseaza caracteristicile viitoarei fiinte, care îi stabilesc puterea, locul în lume, înfatisarea, culoarea ochilor, a parului sau a blanii, care îi impun nivelul de agresivitate sau de rezistenta. Ca si gangsterii de succes din Chicago, genele noastre au supravietuit, în unele cazuri timp de milioane de ani, într-o lume extrem de competitiva”

(Richard Dawkins)

Aceasta carte ar trebui sa fie citita si poate fi citita aproape de catre oricine.

Ea descrie cu mare abilitate o noua fata a teoriei evolutioniste si izbuteste sa duca la bun sfârsit misiunea aparent imposibila de a folosi un limbaj simplu si accesibil, pentru a prezenta unele din temele încifrate si cvasimatematice ale gândirii evolutioniste de data recenta.

Vazute, în sfârsit, prin prisma acestei carti, într-o perspectiva larga, acestea îi vor surprinde si îi vor înviora chiar si pe multi dintre cercetatorii în domeniul biologiei, care s-ar fi putut considera drept cunoscatori.

(W. D. HAMILTON, SCIENCE)

Stralucire si spirit, un splendid exemplu al felului în care pot ? explicate idei stiinti?ce di?cile de catre cineva care le întelege si e dispus sa se înhame la asa ceva.

(THE NEW YORKER)

Aceasta carte importanta cu greu ar fi putut sa fie si mai incitanta.

(THE ECONOMIST)

Dawkins are un superb dar al comunicarii. Cartea lui este una dintre cele mai bune carti stiintifice din câte s-au scris. Dawkins scrie frumos si limpede, conducându-va prin ascunzisurile unor domenii precum genetica, pe care ati pierdut, poate, orice speranta de-a o pricepe vreodata.

(THE GUARDIAN)

Despre autor:

Dawkins este etolog (stiinta studiului comportamentului), biolog evolutionist si profesor la Oxford; în plus, are o excelenta imagine publica, generata nu numai de cartile de succes pe care le scrie sau de conferintele pe care le tine, dar si de numarul mare de urmaritori pe Twitter sau de aparitia în cunoscutul serial de animatie The Simpsons.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.