Acest curs este autorizat de ANC (CNFPA) pe baza standardului ocupational „Formator” ofera instrumente si metode benefice pentru organizarea si desfasurarea unor traininguri eficiente si programe de formare activizante. Durata cursului este de cinci zile.
Tipul programului – Perfecţionare, specializare. Cod COR – 241207. OBIECTIVELE EXPRIMATE ÎN COMPETENŢE PROFESIONALE (conform cu standardele de pregătire profesională /standardele ocupaţionale) Pregătirea formării; realizarea activităţilor de formare; evaluarea participanţilor la formare; aplicarea metodelor şi tehnicilor speciale de formare; marketingul formării; proiectarea programelor de formare; organizarea programelor şi a stagiilor de formare; evaluarea, revizuirea şi asigurarea calităţii programelor şi a stagiilor de formare.
DURATA DE PREGĂTIRE – pentru pregătire teoretică: 25 ore si 15 ore practica.
NUMĂRUL DE PARTICIPANŢI PE GRUPE DE PREGĂTIRE – min 15 – max 20 participanţi.
Taxa de participare la curs este de 500 lei ce poate fi achitata si in 2 transe dupa cum urmeaza: 50% pana la inceperea cursului. 50% pana la finalul cursului.
Poti beneficia de o reducere de 200 lei daca soliciti un voucher in emisiunea Audienta Regionala de pe Valea Prahovei TV in zilele de luni pana joi intre 18.30 si 19.30.
http://uneltepentrudezvoltare.ro/index.php/home-3#noua
Forma de evaluare – finala cu participarea expertilor ANF ( CNFPA) si a formatorului AIDC. Ținând cont de Standardului Ocupaţional existent, formatorul este specialistul care proiectează, derulează, evaluează şi revizuieşte activităţi teoretice / practice şi / sau programe de formare şi dezvoltare a competenţelor profesionale, derulate în instituţii specializate sau la locul de muncă.
Această definiţie este compatibilă cu definiţiile date formatorului la nivel european. Competenţele de mai jos sunt valabile pentru toate domeniile de activitate şi nivelurile de calificare la care lucrează formatorul. Conform legii, începând de la 1 ianuarie 2010, formatorul (trainer-ul) poate susţine cursuri pentru instituţii publice doar având certificarea pe care v-o oferă acest curs.
De asemenea, legea educaţiei la adulţi (129/2000) prevede şi faptul că de la 1 ianuarie 2010, niciun formator (trainer) nu va mai putea susţine niciun tip de curs (indiferent că publicul ţintă este reprezentat de angajaţi ai companiilor sau ai instituţiilor pulice) fără a fi certificat. Competenţele formatorului sunt valabile pentru toate domeniile de activitate şi nivelurile de calificare.