A aparut harta taierilor de paduri. Prahova are peste 40 de zone marcate

Aveți la dispoziție un instrument online de protejare a copacilor pe care vă rugăm să-l folosiți ori de câte ori știți că este nevoie – Harta Tăierilor de Păduri

15 milioane de copaci sunt tăiaţi anual în România. Vrem să ajutăm pădurea să nu-și mai piardă frumusețea din cauza intereselor economice, a defrișărilor și braconajului de dragul tăierilor și uciderii. Aceste practici nu mai pot continua, iar noi nu vom fi indiferenți în momentele pe care se întâmplă să le descoperim în jurul nostru.

– Cum funcționează harta?

–  Harta tăierilor de păduri este un inventar virtual “open source” al zonelor despădurite din România, realizată în cadrul “Plantăm fapte bune în România” – initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat. Inițiativa îşi propune să ofere o imagine de ansamblu a tăierilor de păduri (legale şi ilegale) cu transpunere pe imagini satelitare, transparenţă şi acces acordat publicului larg.

– Adresa la care o poți accesa este: harta.plantamfaptebune.ro

– Harta este construita pe baza imaginilor din satelit (Google Maps) si presupune implicarea directa a publicului larg in marcarea taierilor de paduri. Informatiile urmeaza sa fie ulterior verificate atat cu ingineri silvici implicati in iniţiativă, cât şi cu autoritatile silvice pentru a identifica legalitatea punctelor identificate.

– Te poți autentifica folosind un Open ID ( Facebook, Google, Yahoo, Blogger, WordPress etc.), apoi alegi județul în care ai identificat problema (defrișarea) și o marchezi cu ajutorul hărții Google Maps. Poți adăuga poza, coordonata GPS și orice alte detalii pentru identificarea ușoară a locului. Ideal este să semnalezi o zonă despădurită nu doar navigând virtual pe hartă, ci de la fața locului, din teren!

– :: citește toate detaliile și vezi și procedura de analiză a sesizării tale pe hartă via plantamfaptebune.ro (FAQ)

– Comunitatea online a voluntarilor MaiMultVerde susține inițiativa hărții tăierii pădurilor din România deoarece este un pas înainte către normalizarea tăierii copacilor și totodată un mijloc inedit și sperăm eficient de protecția mediului.

– MaiMultVerde luptă pentru reîntregirea fondului forestier și duce campania de plantări Fă cadou un copac! pentru a atinge acest scop. Toți voluntarii sunt rugați să folosească responsabil și frecvent harta tăierilor pădurii!

– Vă mulțumim în numele copacilor și al aerului curat!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.