Valori de patrimoniu

Biblioteca Judeteana „N.Iorga” Ploiesti, detine in colectiile sale editii bibliofile, carti romanesti si straine din secolele XVI-XVIII, carti cu autograf, enciclopedii si dictionare generale si speciale, carti si periodice care constituie fondul monografic al judetului Prahova.

Cea mai veche lucrare este „Ab urbe condita” de Titus Livius (Venetia, 1520)

Cele mai importante carti vechi romanesti sunt: „Carte romaneasca de invatatura ” (Cazania lui Varlaam) tiparita la Iasi, 1643 si „Biblia” tiparita la Bucuresti, 1688.

Cateva editii Elzevir imbogatesc fondul de patrimoniu, alaturi de cartile cu insemnari manuscrise si cu autografele lui Gheorghe Asachi, Mihail Kogalniceanu sau Nicolae Iorga.

„Icoana lumii”, „Foaie pentru minte inima si literatura”, „Magazin istoric pentru Dacia”, „Vestitorul romanesc” sunt cateva titluri de vechi periodice romanesti care stau la dispozitia cititorilor.

Enciclopedii si dictionare generale si speciale: Larousse, Britannica, Brockhaus, The Encyclopedia of Religion , precum si cartile care constituie fondul monografic al judetului Prahova „Monografia orasului Ploiesti” de Mihai Sevastos intregesc colectiile bibliotecii .

Detalii pe site-ul Bibliotecii Nicolae Iorga

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.