Fundatia Vodafone – 2 milioane euro pentru proiectele derulate in 2012

Fundatia Vodafone Romania a anuntat numirea unui nou Consiliu de Administratie, din care fac parte Printesa Marina Sturdza si Excelenta Sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Noul consiliu va functiona timp de doi ani si si va avea ca atributii selectarea si sustinerea programelor si organizatiilor non-guvernamentale, conform directiilor asumate de Fundatie: sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial, programe pentru tineri cu dizabilitati si pentru varstnici.

Noua echipa a Consiliului de Administratie al Fundatiei Vodafone Romania este alcatuita din:

 • Printesa Marina Sturdza, Presedinte Onorific
 • Excelenta Sa Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, membru in Consiliul de Administratie
 • Condelina Kilikidis, Expert Guvernamental, membru in Consiliul de Administratie
 • Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie
 • Andres Vicente, Chief Commercial Officer, Enterprise Business Unit, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie
 • Elena Serban, Director Fundatia Vodafone si membru in Consiliul de Administratie
 • Lidia Solomon, Director Corporate Communications, Vodafone Romania si membru in Consiliul de Administratie.

Inaki Berroeta, CEO Vodafone RomaniaInaki Berroeta, CEO Vodafone Romania spune despre noua componenta a board-ului:„Ne-am dorit sa avem alaturi de noi personalitati recunoscute pentru contributia lor la binele comunitatii, care prin exemplul personal au ridicat cu mult nivelul implicarii sociale in Romania. Impreuna, vom continua sa sustinem nevoile comunitatii si sa schimbam in bine viata oamenilor care au nevoie de sprijinul nostru.”

Proiectele derulate in 2012

Odata cu anuntarea noii componente a board-ului, Fundatia Vodafone a prezentat si principalele proiecte pe care le desfasoara in 2012 si in care investeste peste 2 milioane de euro.

Cele mai importante dintre acestea sunt:

 •  constructia unei noi sectii de terapie intensiva pentru nou nascuti, la spitalul Marie Curie, impeuna cu Asociatia Inima Copiilor.
 • constructia a 4 case pentru familii dezavantajate din Brasov, beneficiare ale Asociatiei Diaconia Brasov; 250 de angajati Vodafone vor participa ca voluntari la constructia caselor.
 • lansarea celei de-a treia editii a programului „Voluntar de profesie”, prin care Fundatia Vodafone va ustine salariul si cheltuielile administrative pentru 18 persoane care vor lucra timp de sase luni in beneficiul unui ONG.
 • alte 10 proiecte in domeniul educatiei, prevenirii abandonului familial si programe pentru tineri cu dizabilitati, in valoare totala de peste 850.000 de Euro. Acesta vor fi derulate in acest an de Fundatia Vodafone impreuna cu partenerii sai traditionali: Fundatia Special Olympics, Fundatia Motivation, Asociatia Sfantul Stelian, SOS Satele Copiilor, Chance for Life Bucuresti si Sulina, Hospice Casa Sperantei, Edelweiss Sibiu.

In cei 14 ani de activitate, Fundatia a investit peste 13 milioane de Euro in peste 600 de programe, derulate in parteneriat cu 400 de organizatii non-profit.

Material realizat de Andreea Giuclea, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.