Proiectul „Tineri împotriva violenţei” a ajuns la final

Proiectul „Tineri împotriva violenţei” a ajuns la final

asociatia compassion & careProiectul „Tineri împotriva violenţei” s-a desfăşurat în perioada martie – aprilie 2016, având ca obiectiv principal formarea unei atitudini civice, în rândul tinerilor, care să limiteze violenţa la nivel familial. Au fost vizaţi aproximativ 250 de tineri, cu vîrste cuprinse între 15 si 20 de ani, elevi ai Colegiului de Arta „Carmen Sylva” din Ploieşti.

Finanţarea a fost asigurată de TRANSITION’S GATE, organizaţie din Statele Unite ale Americii care sprijină persoanele afectate de violenţa intrafamilială. Valoarea proiectului a fost de 17.500 lei, suma fiind alocată în întregime de organizaţia finanţatoare. Proiectul a avut în vedere:

 ateliere de lucru organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenţie prin care aceştia au avut posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice fenomenului de violenţă intrafamilială, precum şi cu modalităţile în care poate fi ajutată o persoană aflată în situaţie abuzivă. De asemenea, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au adus la cunoştinţa elevilor statistici şi cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenţei intrafamiliale în judeţul Prahova, precum şi demersurile legale pe care le poate face o persoană pentru a se proteja şi a ieşi din situaţiile abuzive.

 dezbateri organizate la sediul Penitenciarului Ploiesti, unde au participat persoane aflate în detenţie datorită infracţiunilor de violenţă intrafamilială şi grupuri de elevi de la colegiul partener. În cadrul acestor dezbateri, discuţiile au fost axate pe identificarea factoriilor familiali, individuali şi contextuali care au fost determinanţi pentru săvârşirea infracţiunilor, precum şi consecinţele comiterii acestor infracţiuni. Mediatorii dezbaterilor au fost psihologi ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploieşti.

Sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.