Telefonul Copilului, o speranţă pentru copiii abuzaţi! La numărul, 0244 – 983 se află specialişti gata să ajute!

Telefonul Copilului, o speranţă pentru copiii abuzaţi! La numărul, 0244 – 983 se află specialişti gata să ajute!

În momentul în care se semnalează un caz de abuz asupra unui copil, trebuie să cunoaşteţi faptul că serviciile sociale sunt obligate să investigheze situaţia aşa cum a fost ea relatată Telefonului Copilului. Toate cazurile de abuz preluate de Telefonul Copilului sunt transmise de urgenţă în atenţia serviciilor sociale din judeţul de domiciliu şi/sau altor instituţii (Inspectorat Școlar, Poliţie, etc.), după caz. NU sunteţi obligat să oferiţi informaţii despre identitatea Dvs! Apelul poate rămâne anonim! Serviciile sociale fie vor merge în familia copilului, fie vor contacta asistentul social din localitatea de domiciliu şi vor efectua o anchetă socială. De asemenea, vor contacta persoanele care sunt apropiate copilului sau care îi cunosc situaţia: profesori, medici, vecini, rude, etc. Dacă este cazul, este cerut sprijinul poliţiei, în situaţia în care minorul se află în pericol alături de familia sa.

Dacă se constată că acel copil, sau copiii sunt în situaţie de risc şi se confirmă abuzul, se consiliază familia şi se încearcă soluţionarea problemelor astfel încât copilul să fie în siguranţă. Opinia copilului în cauză este ascultată. Atunci cand viaţa sau sănătatea copilului este în pericol, serviciile sociale pot lua o măsură de protecţie specială şi copilul/copiii să fie separat/separaţi temporar de familie.
Puteţi oricând să sunaţi din nou pentru a comunica ce s-a întâmplat ulterior şi dacă cel sau cei pentru care aţi sunat mai sunt în pericol.

În cazul în care copilul nu este în pericol, conform investigaţiilor făcute de serviciile sociale, cazul este monitorizat o perioadă, pentru a se înlătura orice risc apoi este închis.
Dacă însă părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului au fost consiliaţi în vederea rezolvării situaţiei lor, iar copilul nu a fost separat de familia sa, cazul se urmăreşte până în momentul în care s-au redus sau au încetat factorii de risc sau familia este capabilă să răspundă nevoilor copilului.

Și Telefonul Copilului se va interesa de situaţia cazului semnalat! Astfel se va şti dacă acei copii sunt în siguranţă.

Aşadar, dacă eşti copil şi ai o problemă, dacă ai fost supus la vreun abuz fizic sau emoţional, sau ai fost martor la unul, sună la 0244 -983 şi vei fi ajutat imediat! Dacă eşti părinte şi drepturile copilului tău au fost încălcate, sună şi vei primi sprijin de specialitate! Dacă eşti profesor, medic sau dacă lucrezi cu copiii şi vezi că drepturile lor sunt încălcate, sună şi se va găsi o soluţie! Dacă eşti un cetăţean simplu şi ai cunoştinţă de un caz de abuz asupra copiilor sau ai asistat la unul, sesizează-l şi schimbă în bine viaţa unui copil!

Monica BOSTAN

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 1. Rudaru Lăcrămioara victoria 21/11/2017, 14:30

  Bună ziua am și eu o probleme cu copilu meu nu ma lasă să plec cu fata mea la spital și dacă puteți sa mă ajutați

  Reply
 2. Rudaru Lăcrămioara victoria 21/11/2017, 14:32

  Dar el ma bate și nu îmi dă fata sunt din Buzău și ma aflu în constata sat pelinu sunt persoana cu HIV SIDA și eu trebuie sa plec cu fata la București

  Reply
 3. Rudaru Lăcrămioara victoria 21/11/2017, 14:33

  Va lași un nr de telefon 0723388963 asta este nr meu

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.