Ploiesteni, sustineţi Ploieştiul – Capitala Earth Hour 2013!

Primăria municipiului Ploieşti anunţă cetăţenii că Municipiul Ploieşti s-a calificat în  finala competiţiei „Capitala Earth Hour 2013!”, ediţia a doua, organizata de World Wide Fund of Nature, în data de 23 martie 2013.

 

Municipiul Ploieşti se va întrece în finala competiţiei, pe 9 martie 2013, cu orasele Botoşani şi Timişoara.

 

Juriul Competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013 este alcătuit din: Magor Csibi, Director WWF-România; Felicia Ienculescu-Popovici, Fondator și director al Asociației Greenitiative; Raul Pop, Manager Programe Asociația Ecoteca; Steven Borncamp, Director Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

 

În competiţia din acest an Ploieştiul a fost punctat pentru proiectele derulate pe domeniile educaţie, transport, conservarea biodiversitaţii şi aplicarea bunelor practici la sediul  primăriei în ceeea ce priveşte protecţia mediului înconjurător.

 

O contribuţie importantă la  calificarea Ploieştiului în finala Capitala Earth Hour 2013 a avut-o Inspectoratul Judeţean Prahova, prin implicarea unităţilor de învăţământ în procesul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile pe perioada concursului.

 

Pe data de 9 martie, între orele 10.00-18.00, va avea loc o întrecere simultană între oraşele finaliste. Locuitorii celor 3 oraşe sunt invitaţi să aducă, în centrul oraşului cat mai multe PET-uri goale. Aceştia vor participa la Finala Competiţiei în calitate de voluntari.

 

Pentru a avea o competiţie corectă, care trebuie  să stimuleze implicarea fiecărui locuitor al oraşului, nu va fi permisă aducerea de PET-uri de către nici o companie de salubritate. Oraşul care va recurge la o astfel de practică va fi descalificat.

 

Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri, calculată în kilograme, va fi desemnat Capitala Earth Hour 2013 şi va gazdui evenimentul oficial Earth Hour din data de 23 martie 2013.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.