Ploiesteni, sustineţi Ploieştiul – Capitala Earth Hour 2013!

Primăria municipiului Ploieşti anunţă cetăţenii că Municipiul Ploieşti s-a calificat în  finala competiţiei „Capitala Earth Hour 2013!”, ediţia a doua, organizata de World Wide Fund of Nature, în data de 23 martie 2013.

 

Municipiul Ploieşti se va întrece în finala competiţiei, pe 9 martie 2013, cu orasele Botoşani şi Timişoara.

 

Juriul Competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013 este alcătuit din: Magor Csibi, Director WWF-România; Felicia Ienculescu-Popovici, Fondator și director al Asociației Greenitiative; Raul Pop, Manager Programe Asociația Ecoteca; Steven Borncamp, Director Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.

 

În competiţia din acest an Ploieştiul a fost punctat pentru proiectele derulate pe domeniile educaţie, transport, conservarea biodiversitaţii şi aplicarea bunelor practici la sediul  primăriei în ceeea ce priveşte protecţia mediului înconjurător.

 

O contribuţie importantă la  calificarea Ploieştiului în finala Capitala Earth Hour 2013 a avut-o Inspectoratul Judeţean Prahova, prin implicarea unităţilor de învăţământ în procesul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile pe perioada concursului.

 

Pe data de 9 martie, între orele 10.00-18.00, va avea loc o întrecere simultană între oraşele finaliste. Locuitorii celor 3 oraşe sunt invitaţi să aducă, în centrul oraşului cat mai multe PET-uri goale. Aceştia vor participa la Finala Competiţiei în calitate de voluntari.

 

Pentru a avea o competiţie corectă, care trebuie  să stimuleze implicarea fiecărui locuitor al oraşului, nu va fi permisă aducerea de PET-uri de către nici o companie de salubritate. Oraşul care va recurge la o astfel de practică va fi descalificat.

 

Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri, calculată în kilograme, va fi desemnat Capitala Earth Hour 2013 şi va gazdui evenimentul oficial Earth Hour din data de 23 martie 2013.

(70)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.