28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE ÎN ROMÂNIA

Conceptul de protectie civilă a evoluat de la „apărare pasivă” in 1933 la „apărare locală antiaeriană în 1952, apoi la „apărare civilă în 1978 şi in sfarsit la „protecţie civilă în 1996.

Schimbările produse în societatea românească în perioada 1996-2004 au dus şi la schimbări în domeniul protecţiei civile prin elaborarea Legii nr. 481/2004 ce este în concordanţă cu principiile, scopurile şi obiectivele prevăzute în Strategia Internaţională pentru Prevenirea Catastrofelor, adoptată de Adunarea Generală ONU, precum şi cele stabilite de mecanismele Uniunii Europene în domeniu.

Protectia civila este definita ca o componenta a apararii nationale, cuprinzând ansamblul maSurilor adoptate si activitatilor desfasurate in scopul asigurarii protectiei populatiei, a bunurilor materiale si a factorilor de mediu in caz de razboi sau dezastre.        Activitatea de protectie civila este de interes national, are caracter permanent si se bazeaza pe indeplinirea obligatiilor ce revin autoritatilor administratiei publice centrale si locale, persoanelor juridice si persoanelor fizice.

La nivelul municipiului Ploiesti, protectia civila, prevenirea situatiilor de urgenta, interventia operativa alaturi de alte componente cu atributii in acest domeniu, limitarea si inlaturarea urmarilor situatiilor de urgenta, constituie prioritati pentru Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta.

Cu ocazia sarbatoririi a 80 de ani de la infiintarea protectiei civile in România, uram intregului personal care isi desfasoara activitatea in sistemul protectiei civile, cat si colaboratorilor, felicitari, mult succes în îndeplinirea misiunilor, sănatate, bucurii si implinirea tuturor dorintelor .

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.