Oraşul creşte frumos prin proiecte finantate de Fundaţia Comunitară Prahova

Oraşul creşte frumos prin proiecte finantate de Fundaţia Comunitară  Prahova

Fundaţia Comunitară Prahova lansează în data de 03.09.2013 fondul „Oraşul creşte frumos” pe care îl administrează. Fondul s-a constituit prin organizarea Conferinţei Filantropice „Despre valori-moralitate-demnitate” susţinută de maestrul Dan Puric la Ploieşti, în anul 2013, organizată de către Grupul de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară  Prahova cu scopul de a atrage fonduri pentru iniţiative de dezvoltare a comunităţilor judeţului Prahova. O contribuţie importantă în realizarea fondului au avut-o S.C. WYLZE LOGISTIK S.R.L. şi BAUPARTNER CONSTRUCT S.R.L.  prin susţinerea cheltuielilor de organizare.

Admiratorii marelui maestru, participanţi la conferinţă, au avut posibilitatea de a vota domeniul de dezvoltare către care să fie direcţionate fondurile. În urma voturilor primele trei domenii dintre alegerile spectatorilor au fost:

  1. Educaţie – 43% din voturi
  2. Sănătate – 35%  din voturi
  3. Cultură – 14%

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de iniţiativă şi organizaţii neguvernamentale din zonele urbane ale Judeţului Prahova să dezvolte proiecte care să contribuie la producerea unor schimbări pozitive. Vor fi finanţate 3 (trei) proiecte, câte unul din fiecare domeniu: educaţie, sănătate, cultură:

  1. Educaţie – 10.400 lei
  2. Sănătate – 10.200 lei
  3. Cultură – 10.000 lei

În perioada 03 septembrie – 13 octombrie  2013 așteptăm din partea organizațiilor neguvernamentale și a grupurilor de inițiativă din judeţul Prahova scrisori de intenţie pentru proiecte în beneficiul comunităților prahovene urbane. Un comitet de evaluare format din consultanţi colaboratori, va analiza scrisorile de intenţie, urmând ca rezultatele evaluărilor să fie comunicate în data de  27 octombrie 2013. Ulterior, comitetul de evaluare va analiza propunerile de finanţare complete (în cazul aplicanţilor ale căror scrisori de intenţie vor primi răspuns pozitiv) iar deciziile de finanțare vor fi comunicate şi publicate în data de 25 noiembrie 2013. Pentru detalii vă rugăm să consultaţi ghidul de finanţare

  De ce să aplici?

 

Pentru că prin acţiunile fundaţiilor, asociaţiilor şi a grupurilor de iniţiativă s-a demostrat că proiectele de mică anvergură pot produce schimbări semnificative în comunităţi.

 

Întotdeauna există la nivel local resurse insuficient valorificate. Puteţi apela la resurse locale, cum ar fi voluntarii din comunitate, sprijinul mediului de afaceri şi al autorităţilor locale, alţi actori direct interesaţi în dezvoltarea comunităţii.

 

Resursele financiare nu sunt cele mai importante, cu sume mici se pot obţine rezultate utile, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Resursa principală în cazul acestor proiecte o reprezintă oamenii – cu energia, dedicaţia şi abilităţile lor. Obiectivul principal al Fondului este de a contribui la dezvoltarea comunităţilor urbane din judeţul Prahova prin dezvoltarea voluntariatului şi implicării comunitare.

 

Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie non-profit, cu sediul în Ploieşti, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Prahova. Misiunea Fundaţiei Comunitare Prahova este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova prin mobilizarea şi distribuirea de resurse în beneficiul iniţiativelor de dezvoltare locală. Servim comunitatea prin atragerea şi direcţionarea resurselor către cele mai importante domenii de dezvoltare, încurajăm implicarea civică şi iniţiativele cetăţenilor, ONG-urilor şi grupurilor de acţiune locală.  Totodată, servim donatorii (persoane fizice sau companii) prin identificarea împreună cu aceştia a celor mai bune mecanisme de implicare filantropică în acele arii în care contribuţia lor poate avea cel mai mare impact.  Valorile Fundaţiei Comunitare Prahova sunt: Transparenţa, Profesionalismul, Impactul pe termen lung, Creşterea calităţii vieţii.

 

Fondul „Oraşul creşte frumos” este administrat de către Fundaţia Comunitară Prahova (www.fundaţiacomunitaraprahova.ro), organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

 

Pentru mai multe informaţii despre acest Fond, vă rugăm să ne contactaţi la:

 

Isabela Mihăilă

 

Director Executiv

 

Tel. 0729-457.963

 

initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro

 

isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

 

 

 

Mădălina Tuinete

 

Manager granturi

 

madalina@fundatiacomunitaraprahova.ro

 

Tel. 0729-457.965

 

Formularul scrisorii de intenţie pentru finanţare este disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Prahova la www.fundatiacomunitaraprahova.ro

 la secţiunea Fonduri pentru comunitate

http://fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/fonduri/orasul-creste-frumos

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la datele de mai jos, din partea persoanelor de contact, prin email.

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.