AMPOSDRU va relua licitatia pentru linia de finantare 112, in 2011

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) nu a stabilit încă data la care se va relua procedura de înscriere online a proiectelor pentru linia de finanţare 112. Licitaţia a fost anulată, luni, la doar trei ore după ce s-a dat startul, deoarece sistemul informatic s-a blocat.

Deocamdată, nu există concluzii finale referitoare la cauza „intrării în colaps a sistemului informatic”, cum au numit organizaţiile neguvernamentale incidentul de luni.

Probleme tehnice

Asociaţiile nonguvernamentale care au încercat luni să înscrie în concurs proiecte sunt convinse că problema nu a fost creată intenţionat: „Au existat tot felul de suspiciuni din partea aplicanţilor. Eu, personal, nu cred că cineva a încercat să «măsluiască» procedura. Probleme tehnice au mai fost şi la alte lansări de proiecte”, spune Flavia Preda, de la Coaliţia ONG-uri pentru Fonduri Structurale.

Într-o scrisoare adresată şi Comisiei Europene, Coaliţia îi cere ministrului Muncii ca reluarea procedurilor să fie programată după 5 ianuarie 2011, şi nu la 27 decembrie, aşa cum propusese iniţial Ioan Botiş. „Relansarea apelului chiar în mijlocul Sărbătorilor de iarnă aruncă în ridicol întregul proces de depunere a proiectelor şi limitează accesul multora dintre posibilii beneficiari care şi-au planificat plecarea în concediu fără să prevadă că sistemul informatic va colapsa”, se spune în scrisoarea semnată de Flavia Preda, de la Coaliţia ONG-urilor.

Reluarea procedurii, mai spune Flavia Preda, nu se poate face, oricum, până nu se lămureşte cauza blocării sistemului şi până nu există certitudinea că deficienţele au fost remediate.

TeamNet, firma din grupul Asesoft care se ocupă, împreună cu Archidata SRL, de dezvoltarea sistemului informatic de la AMPOSDRU, a trimis redacţiei „Adevărul” un drept la replică. TeamNet subliniază că „aplicaţia nu este un produs TeamNet – Asesoft, ci al firmei Archidata – Italia, ce a dezvoltat aplicaţia ActionWeb în cadrul altui contract, în care TeamNet nu a fost implicată sub nicio formă”.

Detalii  in Ziarul Adevarul

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.