Jos palaria pentru comunitate, Mon Cher!

Grupul de initiativa pentru infiintarea Fundatiei Comunitare Prahova a organizat joi, 14 iunie 2012, evenimentul filantropic „Jos palaria pentru comunitate, Mon Cher!”. Prin acest Eveniment, grupul a dat startul constituirii fondului de burse “Adopta o valoare”, destinat sustinerii copiilor talentaţi din judeţul Prahova care nu au posibilitatea materiala pentru a-si pune in valoare talentul.

La seara filantropica au participat peste 80 de persoane, reprezentanti ai mediului de afaceri din Prahova, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Casei Corpului Didactic, partenerii pentru infiintarea Fundatiei Comunitare Prahova, reprezentanti ai Asociatiei pentru Relatii Comunitare din Cluj si ai Fundatiei PACT din Bucuresti. Invitatii s-au bucurat de momente artistice deosebite dar au avut si ocazia sa contribuie in moduri unice si atragatoare la fondul de burse ”Adopta o valoare”, prin licitatia produselor donate de membrii comunitatii Prahova cat si prin licitatia produselor de necumparat. Daca produsele prin care comunitatea a contribuit la fondul de burse au fost tablouri si produse artizanale, produsele de necumparat au fost abilitati si ocazii oferite de sustinatorii fondului de burse : un bucatar grec profesionist personal pentru un pranz, o Toyota Avensis cu plinul facut pentru 2 zile, trainer specializat pe comunicare pentru un curs individual personalizat pentru o zi, o cina cu Liliana Maxim.

Suma totala stransa pentru fondul de burse cu ocazia acestui eveniment, atat din contributia invitatilor pentru participare cat si din licitatii s-a ridicat la 5530 lei, din care 3330 lei in urma licitatiilor si 2200 lei prin contributia invitatiilor.

E datoria noastra morala sa investim in tineri, pentru a pastra valorile adevarate in tara noastra.  Acesta a fost mesajul transmis invitatilor de catre Mircea Matei, fondatorul FAX MEDIA Consulting, membru al grupului de initiativa si unul dintre cei mai generosi finantatori ai acestei initiative totodata.

Momentele artistice de care s-au bucurat invitatii au oferit o imagine cat mai buna a talentelor Prahovene. Printre artisti s-au numarat Madalina Cernat, eleva a domnului Corneliu Irimia, directorul Filarmonicii Ploieştene, calificata in finala concursului naţional ,,Mamaia copiilor 2012”, aflat in desfaşurare; Raul Stanulescu, din comuna Brebu, elev la liceul de muzica George Enescu din Bucureşti, unde sta in chirie din clasa I impreuna cu bunica lui. In 2007, Raul a luat premiul I la olimpiada naţionala faza pe ţara, premiul I şi special Cornelia Bronzetti in 2006, premiul I festival Gudaca din Serbia 2009, certificat de participare la CEI Youth Orchestra 2009. Invitatii s-au bucurat de acordurile Cvartetului de Coarde « Incantarea ». Programul serii a fost prezentat cu dedicatie de catre Liliana Maxim, realizator şi moderator de emisiuni la Valea Prahovei TV. Momentele artistice au fost completate de doamna profesoara Adela Dumitrache şi grupul de copii, elevi şi preşcolari ai diverselor şcoli şi respectiv gradiniţe din judeţul Prahova, impatimiţi ai folclorului. Marele Maestru Magician Rotini a animat atmosfera prin momente de amuzament, joc si suspans. Atmosfera a fost sustinuta de 5 voluntari ai liceului de arta “Carmen Sylva” din Ploiesti care, sub indrumarea doamnei profesoare de desen Rita Badulescu au desenat portretele invitatilor.

Multumim tuturor celor care prin prezenta, donatii, sponsorizari, prestatii pro bono si voluntariat au fost alaturi de noi in realizarea evenimentului (http://fundatiacomunitaraprahova.ro/parteneri.html).

Multumim partenerilor programului national de Fundatii Comunitare (http://fundatiicomunitare.ro/continut/) pentru sprijinul acordat in vederea infiintarii Fundatiei Comunitare Prahova: Fundatia PACT (www.fundatiapact.ro), Asociatia pentru Relatii Comunitare (http://arcromania.ro/content/) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro).

Multumim artistilor care au donat lucrari de arta pentru licitatie: David Costel, atelierul de arta din Salnic “Atelierul fanteziei”, condus de doamna Graţiela Moise, profesoara de desen la Grupul Copiilor Slanic si elevul Radu Nitu Bogdan.

Multumim domnului Mircea Matei pentru surpriza de a oferi pentru licitatie o sticla de vin vechi din colectia personala si pentru sustinerea si suportul oferit in realizarea evenimentului.

Multumim partenerilor care au asigurat in mod gratuit licitatia pentru produse de necumparat: restaurantul Dyonisos – pentru bucatarul grec profesionist care a gatit personal o cina de 4 persoane; presedintele Toyota – Constantin Petrescu, pentru oferirea unei Toyota Avensis fara limita de kilometri, cu plinul facut pentru 2 zile; Ligia Necula – trainer personal pe comunicare pentru o zi; Liliana Maxim – gazda si parteneră pentru o cina.

Multumim prestatorilor pro bono: prezentatoarea evenimentului – Liliana Maxim si toti artistii care au asigurat momente deosebite: Cvartetul de Coarde « Incantarea », Marele Maestru Magician Rotini, Adela Dumitrache si grupul de copii, Raul Stanulescu si Madalina Cernat.

Multumim Liceului de arta “Carmen Sylva”, prin intermediul doamnei directoare prof. Tereza Sandu si doamnei profesoare de desen Rita Badulescu pentru indrumarea elevilor Marian Eduard Balasu (clasa a-XII-a), Oana Vasile (clasa a-X-a), Raluca Marinescu (clasa a-XII-a) si Alina Bastet (clasa a-IX-a).

Multumim voluntarilor: Andrei Georgescu, Radu Bogdan Nitu, Theodora Besoiu, Gratiela Moise, Laura Damaschin, Laura Dogaru, Elena Dogaru, Alecsandra Gheorghe, Mihai Dobre, Madalina Piscu, Evelyn Mantoiu, Gratiela Stroescu, Ioana Trascu, Iulian Serban, Teodora Luca, Ruxandra Dinu si Andaluzia Marisor.

Multumim partenerilor in realizarea evenimentului: Leonard Doroftei pentru punerea la dispozitie a locatiei si intreaga sustinere acordata pe parcurs, Compania de teareu de teatru „Ancuta” pentru decoruri; „Total Image Solutions” pentru editarea unui clip de promovare a fondului de burse.

Demersul grupului de initiativa pentru infiintarea Fundatiei Comunitare Prahova (http://fundatiacomunitaraprahova.ro/) se inscrie in Programul National pentru infiintarea Fundatiilor Comunitare in Romania (http://fundatiicomunitare.ro/continut/), initiat de Asociatia pentru Relatii Comunitare (http://arcromania.ro/content/) in parteneriat cu Fundatia PACT (http://fundatiapact.ro/) si cu Fundatia pentru Parteneriat (http://www.repf.ro/), finantat de Fundatia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) si Fundatia Romano-Americana http://www.rafonline.org/

Imagini de la eveniment se regasesc la urmatorul link catre pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.372338962820369.97434.363646017022997&type=3

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.