Hai la teatru!

Hai la teatru!

 

Teatrul ” Toma Caragiu” pune în scenă joi, 23 ianuarie, de la ora 18:30, spectacolul cu piesa „Suflete moarte”, dramatizare de Mihai Bulgakov, după N.V. Gogol, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia Andradei Chiriac. Din distribuţie fac parte: Clara Flores, Cristina Moldoveanu, Florentina Năstase, Mihaela Popa, Ada Simionică, Karl Baker, Ioan Coman, Ilie Gâlea, Ionuţ Vişan.

Povestea urmăreşte isprăvile lui Cicikov, un domn din clasa socială medie. Cicikov ajunge într-un oraş mic şi încearcă să-şi facă rapid un nume bun pentru el, impresionând mulţii oficiali marunţi ai oraşului. De asemenea, el speră să se împrietenească cu oraşul, astfel încât să-şi poate duce la îndeplinire cât mai uşor planul său bizar şi misterios de a dobândi „suflete moarte „.
Misiunea macabră a lui Cicikov de a achizitiona „suflete moarte”, este de fapt doar o altă stratagemă complicată pentru a urca pe scara socială. Odată ce dobândeşte destule „suflete moarte”, el se va retrage la o fermă mare şi va putea lua un imprumut enorm în contul lor, obţinând în cele din urma marea bogăţie pe care o doreşte.
Cicikov continuă să fie tratat ca un prinţ de oficialii meschini, organizându-se o petrecere în onoarea achiziţiilor sale. Foarte brusc însă, se raspândeşte zvonul că iobagii pe care i-a cumpărat sunt toţi morţi, şi că el intenţionează să fugă cu fiica guvernatorului. Călătorul căzut acum în dizgraţie este imediat ostracizat de către cei de a caror companie s-a bucurat şi nu are altă opţiune decât sa fugă din oraş, în dizgraţie.

sursa foto şi text: teatruploiesti.ro

Monica BOSTAN

(145)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.