S-a dat startul activităţilor, la “Centrul de Resurse pentru Tineret”!

S-a dat startul activităţilor, la “Centrul de Resurse pentru Tineret”!

“Centrul de Resurse pentru Tineret” a început  activităţile din acest an! Duminică, 12 Ianuarie 2014, a avut loc cursul  de “Management de proiect”, la care a participat o mare parte a noilor voluntari. Acest curs este primul dintr-o serie de şase, care se vor desfăşura în perioada primului trimestru al anului, în cadrul cărora voluntarii vor învăţa tainele organizării evenimentelor.

La finalul cursurilor voluntarii vor cunoaşte tehnici de marketing, care presupun organizarea unor  evenimente, dar şi tehnici de comunicare. După terminarea acestor cursuri, noii voluntari vor putea să îşi expună ideile cu profesionalism, reuşind să le ducă la îndeplinire, cu ajutorul “Centrului de Resurse pentru Tineret”.

Astfel, în cadrul primului curs, voluntarii au învăţat tehnici care trebuie aplicate, alături de toate aspectele care trebuie vizualizate la începerea unui nou proiect. Prin cunoaşterea de sine şi prin socializare, au reuşit să prioritizeze problemele şi să caute soluţii pentru anumite comunităţi din societatea actuală. Totodată, voluntarii au realizat că începerea unui nou proiect nu înseamnă doar o idee, ci şi o privire de  ansamblu asupra nevoilor şi cauzelor care o determină.

“Am aflat informaţii utile, referitoare la esenţa şi punerea în practică a unui proiect, într-un mod captivant şi uşor de înteles, aş putea spune. Personal, am fost interesat de acest subiect şi mă bucur că am putut participa la acest curs. Nu pot decât să aştept cu nerăbdare încă o întâlnire de acest fel.”, ne-a mărturisit Tudor.

“Înclin spre a menţiona faptul că, oricât aş căuta cuvintele potrivite pentru a descrie activitatea derulată în cadrul „Centrului de resurse pentru tineret”, niciunul n-o să poată egala experienţa dobândită prin intermediul prezenţei mele acolo. Este un prilej deosebit pentru a felicita organizatorii, care pun suflet, dăruire, muncă şi au răbdare să-şi modeleze ucenicii, în drumul anevoios către succes. Prin echilibrul desăvârşit şi formarea practică a sinelui, sunt ferm convinsă că peste câteva luni se vor vedea rezultate vizibile şi se va forma o echipă ambiţioasă, care se va baza pe idealuri, după cum spune dictonul latin: „Citius,altius,fortius”. Aşadar, pot doar să mă gândesc la faptul că noi putem fi viitorul societăţii şi că putem salva societatea îndoctrinată de astăzi, prin idei novatoare si prin proiecte de viitor !”, a adăugat Theo D.

„Faptul că mi-a fost oferită oportunitatea să mă alătur familiei AIDC a constituit cu siguranţă cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în ultima perioadă. Primul curs m-a învăţat să gândesc la scară mult mai amplă, să-mi expun punctul de vedere fără să mă tem că opinia mea ar putea fi respinsă sau neluată în consideraţie. De asemenea,  aici avem şansa să ne dezvoltăm ca şi indivizi, să influenţăm opiniile greşit impuse de societate, acest lucru întâmplându-se datorită unor oameni minunaţi, oameni care merită respect. Mă bucur că am şansa să lucrez cu astfel de oameni şi că am privilegiul să gândesc „outside the box”, să ajut, să schimb şi să-mi modelez perspectivele asupra lucrurilor, care ne definesc societatea. Va mulţumesc!”, a completat Arina S.

Acestea sunt doar câteva din gândurile cursanţilor, după experienţa primului curs.

Theodora Gabriela & Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.