Gala Comunității Prahovene și-a desemnat câștigătorii!

Gala Comunității Prahovene și-a desemnat câștigătorii!

Aproape 200 de persoane cu vârste și din domenii diferite de activitate s-au adunat pe 27 noiembrie sub aceeași umbrelă, cea a Galei Comunității Prahovene. Un eveniment unic în județ, care cooptează oameni care au ceva în comun: dorința de a face bine și de a se implica prin forțele proprii în dezvoltarea acestei comunități. Și cum „toamna se numără bobocii“, în cadrul evenimentului au fost făcute cunoscute aproape 60 de proiecte și premiate cele care au fost considerate cu cel mai mare impact pentru comunitate în anii 2017-2018.

Evenimentul, ajuns la cea de-a doua ediție, a avut opt domenii de selecție a proiectelor, iar în cadrul fiecăruia a fost premiat unul dintre ele. Câștigătorii au fost aleși de către un juriu independent, format din 14 persoane.

Premianții ediției a II-a

La categoria Educație, trofeul i-a revenit Asociației Române pentru Gândire și Oratorie – ARGO Debate, reprezentată de Șerban Pitic (foto stânga).

La proiectele pe Mediu au existat puțini aplicanți, deși, în Prahova, acțiunile de acest gen nu sunt puține, iar astfel de demersuri ne fac să respectăm și să conștientizăm importanța unui mediu curat. Premiant a fost proiectul Let’s do it, Romania! – Let’s do it, Prahova!, reprezentat de Florentina Stan.

Activitățile de Voluntariat au fost de asemenea recompensate în cadrul Galei, iar trofeul celei de-a doua ediții i-a revenit, la acest capitol, Grupului „Pentru Tine!“, coordonat de Cristi Minculescu.

A adus culoare în spitale, iar pentru talent, inițiativă, timp și implicare, Amalia Suruceanu a fost marea câștigătoare a domeniului Artă și Cultură.

Din cadrul evenimentului nu au fost omise nici acele persoane care au oferit și/sau au inițiat acțiuni pentru a face un bine altor oameni sau pentru a-i inspira pe alții să le calce pe urme. Dintre aplicați, de această dată trofeul a revenit Asociației Compassion and Care Ploiești, cea care duce o adevărată luptă în a proteja victimele violenței în familie. Asociația a fost reprezentată de Paula Oprea.

Proiectul „Zâmbet de Copil“ al Asociației Overland for Smile, reprezentată de Antoanela Ioniță, a fost cel care s-a impus la categoria Sănătate.

Ca să te bucuri de o viață sănătoasă, ai nevoie și de Sport, un domeniu care nu putea lipsi din cadrul Galei. Aici, câștigător a fost proiectul „Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT“, al Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării, coordonată de Remus Cîrlan.

Dar ce-ar fi viața noastră fără povești? Mai triste, mai vesele, motivaționale sau cu note critice, în unele cazuri, poveștile despre viață sunt cele care ne inspiră, cele ne fac să ne regăsim în ele sau cele care ne determină să ne implicăm mai mult. Au fost și ele răsplătite la Gală, iar diplomele de apreciere au revenit subsemnatei, Liliana Maxim Minculescu, și Danei Constantinescu pentru impresionanta scrisoare „Strigăt către Cer“, adresată fiului său, Vlad, „un înger căruia i s-au frânt aripile înainte de a începe zborul“, la numai 15 ani.

Toți aplicanții celor opt categorii din cadrul Galei au primit diplome de apreciere pentru implicarea lor în comunitatea prahoveană. Pentru unii poate că înseamnă puțin, dar pentru ei, care întreprind aceste acțiuni cu toate resursele, mai ales cele de ordin sufletesc, înseamnă enorm. Este, totodată, impulsul de a merge mai departe pentru că fac bine ceeace fac!

Plusuri și minusuri

Din păcate, în Prahova se simte lipsa unor astfel de evenimente. Deși este a doua ediție, deși pe invitație a fost menționat dress code-ul, deși cuvântul „gală“ impune eleganță, mulți dintre cei prezenți au tratat întâlnirea ca pe una oarecare și ținutele au fost dintre cele mai diverse, dar neadecvate evenimentului. Este păcat că se întâmplă așa, atât timp cât o ținută frumoasă și elegantă avem cu toții în garderobă și care ne-a costat la timpul ei ceva bani, dar pe care ezităm s-o îmbrăcăm chiar și atunci când avem oportunitatea. Dar învățăm, iar la ediția proximă sunt sigură că vom arăta respectul față de un astfel de eveniment și față de munca echipei mici, dar extrem de iscusită și determinată, a Fundației Promovăm Prahova, și prin ceea ce punem pe noi.

Evenimentul a fost organizat de către Fundația Comunitară Prahova, susținut de către ICON LAB, ROENGG, ALPAACCES, Timbark, Cramele HOLLEWOOD, Cofetăria Andrei, www.promovamprahova.ro, www.observatorulph.ro, www.stiriong.ro, Consiliul Județean al Elevilor Prahova, AIDC, România Pozitivă. Gala a fost găzduită de sala Centrum, prezentată de Claudius Dociu, care s-a făcut bine auzit datorită lui DJ Daniel Costache.

Liliana Maxim
Sursa foto: Dan Alexe, ARGO Debate

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.