Fabrică belgiană de perdele, la Ploieşti

Fabrică belgiană de perdele, la Ploieşti

Producătorul belgian de covoare şi perdele Beaulieu International Group, cu afaceri anuale de 1,4 mld. euro, intră pe piaţa locală cu o fabrică şi un depozit construite de la zero în parcul logistic Ploieşti WestPark.

Fabrica şi depozitul, care se vor întinde pe o suprafaţă de 20.000 mp, urmează a fi construite de compania belgiană Allinso, care deţine parcul Ploieşti WestPark împreună cu omul de afaceri Petrică Uşurelu. Investiţia în această construcţie se ridică la circa 10 mil. euro, potrivit estimărilor Ziarului Financiar.

Compania Beaulieau Internaţional deţine la nivel mondial 26 de fabrici în care realizează covoare, perdele, precum şi alte materiale textile şi granule de polipropilenă (cu aplicaţii în industria maselor plastice).

Belgienii au înfiinţat la finalul anului trecut firma Tes­sutica România (Tessutica este numele uneia dintre diviziile grupului de la nivel internaţional) cu sediul în cadrul Ploieşti WestPark, dar nu au oferit informaţii legate de intrarea pe piaţa locală. Astfel, nu există date despre numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create ca urmare a acestei investiţii.

sursa:zf.ro
Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.