„Ce culoare are paraşuta ta?”

„Ce culoare are paraşuta ta?”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: „Ce culoare are parasuta ta?”, de Richard N. Bolles.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura: Publica

„Ce culoare are parasuta ta?” este cea mai populara carte de management al carierei din lume, revista „Time” incluzand-o pe lista celor mai bune o suta de carti de non-fictiune, scrise incepand cu anul 1923.

De asemenea, „The Library of Congress”a inclus-o in primele douazeci si cinci de carti din istorie cu un impact major asupra vietilor oamenilor. Pana la ora actuala, cartea s-a vandut in peste zece milioane de exemplare in toata lumea, fiind revizuita anual. A fost tradusa in douazeci de limbi si este utilizata ca ghid de dezvoltare in cariera in douazeci si sase de tari.

„Nu exista un asemenea concept precum cel de «angajatori». Toate generalizarile despre „angajatori» (inclusiv cele din aceasta carte) sunt pur si simplu conventii mentale. Intre «angajatori» exista diferente ca de la cer la pamant.

«Angajatorii» dau dovada de o gama larga de atitudini, au idei extrem de diferite cu privire la modul de angajare, adopta o mare diversitate de tehnici in desfasurarea interviurilor de angajare. Nu aveti cum sa prevedeti atitudinea unui angajator, pornind de la atitudinea altuia. Exista milioane de angajatori diferiti, distincti si care nu au nicio legatura unii cu altii.

Daca nu aveti mintile ratacite, o reputatie indoielnica si nu duhniti de la o posta, daca stiti intr-adevar ce talent aveti, va garantez ca exista un angajator care va cauta. Trebuie doar sa nu va dati batuti.

Anumiti angajatori va vor cu adevarat. Treaba dumneavoastra e sa-i gasiti.“

(Richard Bolles)

(221)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.