Expoziţie Mircea Nechita

Muzeul Judeţean de Artă Prahova Ion Ionescu–Quintus şi Melenia Art Gallery în colaborare cu Uniunea  Elenă din România prezintă, vineri 17 Mai 2013, creaţia  artistului plastic român,

Mircea Nechita

Conceptul expoziţiei este bazat pe complementaritatea între formă şi culoare, pe varietatea stilurilor artistice pe care artistul le prezintă şi, în acelaşi timp, pe experienţa, inspiraţia, modernitatea  şi talentul creatorului.

Expoziţia de la Ploieşti prezintă lucrări reprezentative de pictură, grafică de şevalet şi gravură, atent selecţionate.

Melenia Art Gallery este prima galerie internaţională de artă din Bucureşti, deschisă  în Ianuarie 2009. Proprietarii Melenia Art Gallery sunt Eleni Skiadopoulou şi Melina Krokou. Originea greacă a acestora le-a însufleţit să expună pentru început artişti greci. Obiectivul lor însă, este prezentarea nu numai a artiştilor greci, ci şi a artiştilor internaţionali de artă contemporană ce merită aprecierea publicului.
Demersul Melenia Art Gallery este acela de a prezenta artişti de valoare şi de a le oferi acestora oportunitatea de a-şi prezenta căutările, sursele de inspiraţie şi tendintele în contextul artei contemporane.
Galeria a dezvoltat parteneriate si colaborari cu muzee si centre culturale din Romania si Grecia si a participat la conferinţe internaţionale pe teme artistice.

Comunitatea Elenă din Prahova a luat fiinţă pentru prima dată în anul 1923, fiind reînfiinţată în 1990, când s-a afiliat şi la Asociaţia Elenă din România. Cu un număr de peste cinci sute de membri, asociaţia  are un portofoliu bogat de activităţi, atât sociale şi politice, cât şi culturale şi educaţionale, expoziţia de faţă, înscriindu-se între iniţiativele de interes cultural ale Comunităţii Elene.

Muzeul de Artă Ploieşti îşi are originea în Pinacoteca Municipiului Ploieşti, înfiinţată în noiembrie 1931 în urma eforturilor consecvente ale unui grup de vază de intelectuali ploieşteni.  În 1969, autorităţile atribuie Muzeului de Artă Ploieşti actualul sediu din Bulevardul Independenţei nr. 1, Palatul „Ghiţă Ionescu”. În anul 2005, instituţiei i-a fost atribuită denumirea de Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, în onoarea celui mai important dintre ctitorii săi şi a familiei căreia i-a aparţinut clădirea-monument în care se află astăzi sediul muzeului.

Patrimoniul muzeului este alcătuit, în principal, din artă românească modernă şi contemporană (secolele al XIX-lea şi al XX-lea) şi este structurat pe colecţii: pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă.

Muzeul găzduieşte, alături de expoziţia de patrimoniu şi numeroase expoziţii temporare de artă contemporană românească, sau internaţională.Durata expoziţiei: 17 – 28 mai 2013

 Comunicat de presă

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.