Proiect Biblioteca Altfel la Bertea

Biblioteca Bertea este câştigătoarea unuia dintre cele şase proiecte din ţară finanţate de Fundaţia INTERNATIONAL RESEARCH & EXCHANGE BOARD(IREX). Această finanţare este rezultatul participării bibliotecii Bertea la Concursul” Idei de 4000 +lei

” – Runda 2, concurs adresat bibliotecilor locale din ţara şi derulat prin Programul Biblionet.

Obiectivul proiectului este înfiinţarea unui club al copiilor în care şaizeci de copii cu vârsta între 10 şi 16 ani să participe pe o perioadă de  trei luni la diferite activităţi menite să dezvolte abilităţi şi aptitudini educaţionale şi activităţi distractive.

În cadrul clubului „ Biblioteca Altfel” se vor desfăşura următoarele activităţi: curs de iniţiere IT pentru douăzeci de copii; curs de conversaţie în limba engleză pentru douăzeci de copii; cursuri de limba româna after school pentru douăzeci de copii;  activităţi distractive – joc şah, joc scrabble, karaoke.

Scopul proiectului este petrece

rea timpului liber al copiilor la bibliotecă învăţând lucruri noi.

Valoarea totală a proiectului este de 5778,5 ron din care 5174 ron- finanţare Fundaţia IREX şi 604,5 ron contribuţie bibliotecă/ parteneri/sponsori.

Proiectul este implementat în perioada 12 aprilie – 7 iunie 2013 în parteneriat cu Biblioteca Judeţeana N. Iorga Ploieşti, Consiliul Local Bertea şi Şcoala Gimnazială Bertea alături de sponsori şi voluntari din comunitate.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc la data  de 12 aprilie 2013 la Biblioteca Bertea.

 

Bibliotecar

Justina Dumitrache

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.