Donează pentru o societate mai bună, mai educată!

Donează pentru o societate mai bună, mai educată!

Luna Sărbătorilor vine cu o nouă inițiativă salutară a Cercului de Donatori, care se va întruni miercuri, 7 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Europa a Camerei de Comerț și Industrie Prahova, la ediția de iarnă. În cadrul acțiunii vor fi prezentate o serie de proiecte propuse de către persoane din societatea civilă, prin intermediul cărora încearcă să aducă un strop de bine persoanelor nevoiașe sau celor care sunt implicate în acțiuni filantropice.

Propunerile acestei ediții sunt următoarele:

Proiectul “Fularul de la Bunica”, susținut de Asociatia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, își dorește să vină în sprijinul vârstnicilor din județul Prahova care se simt singuri sau inutili, prin organizarea de „șezători” de tricotat menite să valorifice talentul și experiența bătrânilor și să ofere oportunitatea de a interacționa cu alte generații. Demnitatea nu trebuie să cunoască vârstă, iar vârstnicii noștri merită o bătrânețe demnă, în relație cu celelate generații.

Proiectul „Luna și o familie nevoiașă”, susținut în ultimii trei ani de Claudia Iordache, continuă la acest final de an cu „Luna decembrie și o familie nevoiașă”.

fetite-donatori„Scopul proiectului este de a aduce o bucurie în sufletele îngerașilor care sunt în imposibilitatea de a avea un trai decent, oferindu-le un ajutor și câteva momente frumoase din partea unor  persoane pe care nu le cunosc, dar care sunt dispuse să le ofere speranță, căci de cele mai multe ori, în situațiile lor, se pierde speranța că mai pot exista oameni binevoitori, că BINELE EXISTĂ. Aceste acțiuni nu le fac doar în perioada Sărbătorilor, ci în fiecare lună am întâlnit o persoană care mi-a prezentat cazul unei familii defavorizate. Astfel, putem promova binele pentru a deveni un obicei, într-o societate în care, din păcate, lucrurile rele iau amploare mai repede ca oricând. Am ales această familie după o discuție cu părintele din sat, care i-a descris așa: «Sunt o familie unită , simplă, cu bun-simț», cu patru suflete (cu vârste 4, 6 , 10 și 13 ani). Sunt fetițe educate care își poartă curajul prin zâmbetul pe care-l oferă oricărui trecător. Tatăl este singurul care muncește pentru familie. Împreună le putem oferi produse electrocasnice și lemne pentru foc. Impactul acțiunilor noastre se va resimți în viața lor pe termen lung. Efectele asupra familiei sunt evidente: șase suflete vor avea în gospodăria lor obiecte pe care orice om le are, în anul 2016, într-o casă decentă pentru a le face viața mai ușoară“, a declarat Claudia Iordache.

youthbank-donatoriProiectul YouthBank Ploiești, denumit și Banca Tinerilor, este locul în care sunt dezvoltate comportamente ale liceenilor legate de filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. Programul YouthBank este unul dintre cele mai bune programe de educație extra-curriculară din România. Oferă tinerilor un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.
Este structurat pe un an de activitate, se desfășoară în paralel cu anul școlar și este destinat unui număr de 20 de voluntari anual. Pe parcursul a zece luni, voluntarii implicați sunt pregătiți pentru viață prin experiența unor situații de adult într-un mediu protejat de învățare și testare. Trec prin primul interviu de selecție din viață, învață management financiar, organizare de evenimente și tehnici de scriere și evaluare de proiecte, testează lucrul în echipă și atrag fonduri prin evenimente pe care le creează și le realizează împreună. Cu fondurile strânse susțin financiar proiecte ale altor liceeni ploieșteni, iar programul se încheie cu evaluarea proiectelor finanțate și auto-evaluarea fiecărui voluntar YouthBank.
Pentru ca programul să existe în fiecare an este nevoie de o susținere financiară de 200 lei pe lună pentru fiecare voluntar implicat în program, pentru o perioadă de zece luni.  500 de lei sunt asigurați, de aceea 3500 de lei pot schimba viața pentru doi tineri liceeni.
Nu putem schimba tot sistemul de educație sau valorile societății peste noapte, dar putem începe cu fiecare tânăr în parte. Programul YouthBank învață tinerii să ia  inițiativă civică, să se implice cu responsabilitate, să caute soluții și să își dezvolte spiritul filantropic chiar în orașul în care au crescut.
donatoriCa de obicei, participarea este gratuită, iar donația nu este obligatorie. Participanții oferă numai dacă proiectele i-au convins. De altfel, cei prezenți sunt încurajați să vină împreună cu prietenii lor, care din simple persoane curioase s-ar putea transforma în donatori pentru cauze nobile.

Cei interesați pot confirma prezența printr-un mail la isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro sau la telefon 0726-38.28.64.

De altfel, proiectele pot fi susținute și de la distanță, prin donații în contul Fundației Comunitare Prahova RO61RNCB0205134889000001, cu specificarea numele proiectului.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.