Concursul Naţional de Interpretare și Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, ediția a XXII-a

Concursul Naţional de Interpretare și Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, ediția a XXII-a

 

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secția sa Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești organizează în zilele de 18-21 noiembrie 2016, Concursul Naţional de Interpretare și Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”, prestigioasă manifestare muzicală ajunsă în anul 2016 la cea de-a XXII-a ediţie, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de cultură.
Concursul este deschis celor mai talentaţi elevi şi studenţi de la școlile, liceele, colegiile și facultătile de muzică din Romania si Republica Moldova și este structurat pe cinci secţiuni: vioara, violoncel, pian, canto clasic și compoziţie muzicală.
Juriile de specialitate ale celor cinci secţiuni ale concursului, sunt alcătuite din personalităţi marcante ale artei interpretative și creaţiei muzicale româneşti, reprezentanţi ai Universitãţii Naţionale de Muzicã București: prof. univ. dr. Octavian Raţiu, dr. Ilinca Dumitresu, prof. univ. dr.Marin Cazacu, soprana Silvia Voinea și prof. univ. dr. Dan Buciu.
Deschiderea concursului va avea loc vineri, 18 noiembrie 2016, ora 10.00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti, iar festivitatea de premiere și Gala laureaţilor, duminică, 20 noiembrie 2016, ora 11.30, la Filarmonica ”Paul Constantinescu”- Ploiești.

Monica BOSTAN

(71)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.