CONCURS: Științele tehnice, „floare la ureche“ pentru sute de copii și adolescenți!

CONCURS: Științele tehnice, „floare la ureche“ pentru sute de copii și adolescenți!
Concursul de Știinte și Tehnologii 2016

Concursul de Știinte și Tehnologii 2016

Tehnologia este, din nou, la modă! 580 de copii din 26 de județe s-au întrecut în cunoștințele tehnice, în cadrul celei de-a VI-a ediții a Concursului Național “Științe și Tehnologii”, organizat la Colegiul Tehnic “Elie Radu din Ploiești. Elevii cu vârste între 11 și 19 ani (clasele a V-a până la a XII-a) au avut de răspuns și rezolvat aplicațiile practice la una dintre cele 14 categorii ale concursului. În timp ce pe mulți îi sperie doar denumirile secțiunilor, participanții au demonstrat că România se poate baza pe o generație puternică de viitori specialiști în fizică aplicată, fizică teoretică, chimie, biologie, informatică, energii regenerabile, tehnologii – electric, tehnologii – electronică, tehnologii – mecanică, alte tehnologii, proiecte de știință și tehnică în limba engleză, franceză și proiecte de științe aplicate pentru gimnaziu. Una dintre categoriile concursului, adresată celor mai tineri dintre competitor s-a numit „astăzi mici, mâine cercetători- știinte și tehnică.

Mulți dintre participant n-au fost la prima provocare de acest gen, în fiecare an venind cu noi cunoștințe, noi aplicații.

Cei mai buni dintre ei au primit și premii din partea municipalității ploieștene, în valoare de 3.000 lei. Însă, câștigul real al existenței acestor copii care au abilități și pasiuni pentru științele tehnice este, de fapt, al nostru, al românilor. Ce putem face pentru a-i încuraja să rămână acasă și să facă performanță în domeniile unde excelează, AFLAȚI AICI!

Liliana Maxim
foto: Bianca Dăniță

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.