Cercul de Donatori Ploiești te provoacă la fapte bune! Vezi care sunt proiectele ediției aniversare și alătură-te echipei de nota 10!

Cercul de Donatori Ploiești te provoacă la fapte bune! Vezi care sunt proiectele ediției aniversare și alătură-te echipei de nota 10!

Trei noi proiecte ale comunității prahovene intră în „Arena Leilor“, miercuri, 24 octombrie, în cadrul celei de-a X-a ediții a Cercului de Donatori Ploiești. Situația familiilor care trăiesc în condiții precare și în cadrul cărora întâlnim o mare rată a abandonului școlar, suferința tăcută a zecilor de mii de femei care sunt victime ale violenței domestice, pentru care ziua de mâine nu le rezervă decât umiliță, abuz, neputință, dar și dorința unui grup de tineri de a readuce în prim-plan istoria pierdută a Ploieștiului sunt cele trei provocări pentru care vor fi prezentate la ediția aniversară a evenimentului amintit.

Nu privi aceste rânduri ca pe simple informații, ci vino la Hotel Prahova Plazza – Sala Blue, miercuri, 24 octombrie, începând cu orele 18.00, și oferă din ceea ce ai și din ceea ce ești pentru concretizarea unuia sau tuturor proiectelor ce vor fi prezentate la Cercul de Donatori! Participarea este gratuită, iar donațiile sunt opționale. Ele încep de la 50 de lei. Dacă nu ai suma licitată la tine, nu este absolut nicio problemă, deorece o vei putea achita și ulterior, în baza unui angajament de plată.

  1. Situația familiilor care trăiesc în condiții materiale și sociale precare afectează sever capacitatea părinților de a găsi soluții și a sprijini copiii în continuarea educației. O mare parte dintre minorii cu vârsta școlară abandonează sau sunt excluși din învățământ. Ca puncte comune, aceste familii au mai mulți copii în întreținere, se confruntă cu o situația materială și a stării de sănătate precare, cu abandon familial și școlar, iar nivelul educațional al copiilor și minorilor este redus. Organizația Umanitară CONCORDIA își propune să ajute 72 de copii cu articole de îmbrăcăminte noi. Minorii se află la Centrele de zi de la Casa Cristina și Casa Alexandra.
  2. Imaginează-ți că poți să vezi clădiri emblematice ale orașului reconstituite și că poți păși în 1918 cu ajutorul realității virtuale. Un grup de tineri prahoveni își doresc să prezinte cât de frumos este Ploieștiul și să aducă, în prezent, un fragment din povestea tumultoasă a orașului. Împreună le putem susține Ploieștiul Virtual, un proiect ambițios pentru istoria pierdută a Ploieștiului.
  3. Peste 20000 de femei sunt victime ale violenței domestice în fiecare an. Dar dincolo de orice statistică sunt femeile care îndură o suferință tăcută în relații abuzive. De cele mai multe ori nu contează situația materială sau educația, ci doar abuzul psihologic și fizic la care sunt supuse de către partener. Iar atunci când au nevoie de ajutor trebuie să știe că au un refugiu și pot găsi suport de la persoane specializate. Asociația Zonta Club Valea Prahovei 2013 oferă suport juridic și psihologic pentru peste 20 de femei care sunt victime ale violenței domestice în fiecare an în Prahova.

Cercul de Donatori Ploiești este proiectul derulat de către Fundația Comunitară Prahova. Evenimentul bianual a reușit în cei cinci ani de când a fost pus pe picioare în județul nostru să confere concretizare la zeci de proiecte care au vizat fie persoane, fie diverse grupuri, organizații din sfere diverse de activitate.

Acțiunile au loc într-un cadru organizat, într-o atmosferă destinsă și unde, pe lângă emoția și bucuria de a face o faptă bună, cei prezenți au parte, la rândul lor, de o serie de surprize din partea organizatorilor.

Liliana Maxim Minculescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.