A început semestrul al II-lea al anului şcolar

A început semestrul al II-lea al anului şcolar

Semestrul al doilea al anului şcolar  a început  azi  şi se va încheia pe data de 20 iunie. Este pentru prima dată în sistemul românesc de educaţie când elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine evaluări.

La numai o săptămână de la începerea semestrului al doilea, în perioada 18-20 februarie, primii cărora li se vor testa cunoştințele sunt elevii claselor a VIII-a care vor susţine simularea examenului de Evaluare Naţională.
În perioada 3-7 martie, va urma simularea Bacalaureatului pentru elevii din clasele terminale de liceu (a XII-a şi a XIII-a), dar, pentru prima dată în sistem, şi pentru elevii claselor a XI-a.

În perioada 7-11 aprilie, este programată săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, perioadă în care când elevii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

La finalul acestei săptămâni, elevii vor avea vacanţa de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşte.

În perioada 6-29 mai, vor fi organizate, în premieră, evaluări naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele de la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.

Între 17-30 mai, elevii din clasele a XII-a și, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014, vor susţine sesiunea specială a Bacalaureatului.

Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie.

Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a va avea loc între 23 – 25 iunie. O altă premieră în Învăţământ este că, pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la Evaluarea Naţională creşte la 75% faţă de 50% cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25%.
Examenul de Bacalaureat 2014 se va desfăşura în perioada 10 iunie – 7 iulie.

Elevii din clasele care nu susţin examenele de final vor intra în vacanţa de vară pe data de 21 iunie.
Anul şcolar 2014-2015 va începe în 14 septembrie.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Newer Post
Older Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.