Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării s-a oprit în Ariceștii Rahtivani

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării s-a oprit în Ariceștii Rahtivani

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării continuă proiectul Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării. Ieri, 24 august Caravana s-a oprit în localitatea Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural și a adunat 24 de participanți, dintre care 5 persoane cu dizabilități, adulți și copii, 15 asistenți personali și un asistent social din cadrul Primăriei Ariceștii Rahtivani.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării au prezentat prevederile Legii 448/ 2006, legea privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Totodată au avut loc dezbateri cu privire la accesarea drepturilor garantate de această lege, iar moderatorii întâlnirii, ei înșiși persoane cu dizabilități, au împărtășit din experiența proprie și, împreună cu participanții au găsit soluții pentru rezolvarea anumitor probleme legate de accesarea drepturilor.

În primul rând trebuie să ieșim din casă. Avem obligația de a ne face văzuți în societate. Unul dintre obiectivele acestei campanii de informare și conștientizare este de a crește gradul în care persoanele cu dizabilități își cunosc și solicită drepturile de la organismele responsabile de aplicarea legii.  Costin Dumitru, specialist Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării.

Pe parcursul întâlnirii au avut loc exerciții practice de manevrare a scaunului rulant și demonstrații cu autoturismul special adaptat pentru persoanele cu dizabilități. Ion Petre, tatăl unei fetițe de 12 ani, diganosticată cu tetrapareză spastică, a precizat nevoia unui astfel de mijloc de transport în comună. 6 km pe zi parcurg cu fiica mea, care folosește scaunul rulant,  când o duc la școală. Mergem pe jos, fie ploaie, caniculă sau frig. Lipsește de la școală doar în cazuri extreme, când sunt drumurile impracticabile.

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării a demarat pe 28 iulie, în Boldești-Scăeni, județul Prahova urmând să ajungă până la sfârșitul acestei luni în localitățile Sângeru, Starchiojd și Călugăreni.

 Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării are drept scop creșterea gradului în care persoanele cu dizabilități solicită și beneficiază de drepturile care li se cuvin, garantate de Legea 448/2006. Campania este finanțată de Fundația Comunitară Prahova prin intermediul proiectului ”Cercul de Donatori Ploiești, 2015” și se desfășoară sub forma unor întâlniri de lucru la care participă persoane cu dizabilități, însoțitorii acestora, asistenți sociali și reprezentanți ai autorităților locale.

 

(195)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.