Podium pentru fetele Secţiei de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Podium pentru fetele Secţiei de Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

gimnastica august 2015La invitaţia Federatiei Bulgare de Gimnastica, Secţia de  Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti  a  participat, în perioada 21 – 23 august 2015, la cea de a XXI-a editie a Turneului Internaţional „Prize of Queen Margarita”. Gimnastica ritmică este unul dintre cele mai populare sporturi din Bulgaria, primul campionat naţional fiind organizat aici în anul 1952.

Desi, initial, la aceasta competitie Federatia Romana de Gimnastica Ritmica a creionat echipa ce va reprezenta Romania – la prejunioare fiind desemnate Denisa Stoian – CSM Ploiesti si Laura Anitei – CSS Anghel Saligny Iasi – restrictiile organizatorilor de a include in clasament numai o singura gimnasta pe tara sau club au dus la decizia de a inscrie cele doua gimnaste sub culorile cluburilor de care apartin. Si, bine au facut, deoarece micutele gimnaste au ocupat, de doua ori, cate doua locuri pe podium!

Conducerea tehnica a sectiei ploiestene a decis inscrierea in concursul de cluburi a altor cinci gimnaste: la categoria junioare – Livia Harcan  gimnasta fosta componenta a Lotului National pana in anul 2014 cand a parasit Romania alaturi de parintii aflati in cautarea unui loc de munca si care, spre bucuria noastra isi va continua activitatea competitionala in tara, Miruna Ciocirlan – la categoria prejunioare si Sabina Enache, Valentina Nuta si Gabriela Constantin – la categoria junioare mici.

In competitia cluburilor s-au inscris 75 de gimnaste cu vârste cuprinse între 6 si peste 16 ani, reprezentând cinci tari si 21 de echipe: Israel, Romania (2 cluburi), Republica Sud Africana, Rusia (4 cluburi) si Bulgaria (13 cluburi).

Competitia s-a desfasurat intr-una din salile de antrenament ale Palatul Sporturilor si Culturii din Varna, sala de competitie aflandu-se intr-un proces complex de reabilitare justificat de faptul ca Varna a fost desemnata Capitala Europeana a Tineretului in anul 2017.

A fost o competitie foarte grea, concurentele din Rusia si Bulgaria demonstrand, inca o data, nivelul tehnic ridicat al gimnasticii ritmice in aceste tari. Concurentele au fost arbitrate de doua brigazi de arbitre, formate, in majoritate, de arbitre din Bulgaria (dintr-un total de 16, doua arbitre au fost din Rusia, doua din Romania, una din Republica Sud-Africana, restul de 11 reprezentand cluburile participante din Bulgaria).

Iata rezultatele finale ale Turneului International „Prize of Queen Margarita” de anul acesta

 • Sabina Enache – Benjamins Competition (9-10 ani)
  • locul IV – pentru exercitiul cu coarda
  • locul X – individual compus
 • Alexandra Denisa Stoian – Hopes Competition (11-12 ani)
  • locul III si medalia de bronz – individual compus
  • locul III si medalia de bronz – exercitiul fara obiect
  • locul VIII – exercitiul cu coarda
  • locul IV – exercitiul cu cercul
  • locul II si medalia de argint – exercitiul cu mingea
 • Livia Ioana Harcan – Juniors Competition (13-15 ani)
  • locul VIII – individual compus
  • trei locuri VII – la coarda, cerc si minge

Celelalte sportive participante, Valentina Nuta, Gabriela Constantin si Miruna Ciocirlan nu au intrat in clasamentul final (conform prevederilor organizatorilor). Toate au avut o evolutie buna, iar participarea lor la aceasta competitie este, cu siguranta, o experienta ce le va folosi in viitor.

(213)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.