Aur pentru Prahova la gimnastica ritmica

Între 5 si 7 octombrie 2012 s-au desfăşurat la Ploieşti, în sala „Leonard Doroftei” a Clubului Sportiv Municipal, Campionatele Naţionale pe Echipe, Individual şi Ansambluri pentru Junioare si Senioare la gimnastică ritmică, eveniment care a avut ca principal obiectiv desemnarea campioanelor naţionale pe echipe, individual şi obiecte la categoriile prejunioare, junioare si senioare şi ansambluri cu 5 cercuri la categoria junioare.

Peste 120 de gimnaste de la 14 cluburi din tara au poposit, timp de 4 zile, in orasul lui Caragiale cautand sa ofere publicului ploiestean o competitie care sa aduca frumusete si bucurie in sufletele tuturor. Harta gimnasticii ritmice romanesti a cuprins cluburile CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS-CSS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Brasov, CS “Ritmic Gym Trend” Constanta, CSU Oradea, CS Ritmica Bucuresti, CSS Resita şi CSM Ploieşti.

Primele doua zile de concurs au fost adevarate maratoane competitionale, concurentele intrecandu-se, pe parcursul a 12 ore, la trei categorii si patru obiecte pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa dar si pentru calificarile in finalele pe obiecte de duminica.

Concursul categoriei pre-junioare a asezat echipa CSM Ploiesti pe locul IV dintr-un total de noua echipe inscrise la start. Un rezultat foarte bun obtinut de echipa ploiesteana formata din Cesima Nechifor (care, in ciuda faptului ca a fost accidentata a punctat cel mai mult pentru echipa), Sofia Wiederman, Iulia Chirvasa (vicecampioana nationala cu echipa de junioare mici in 2011 si 2012, acum la prima participare in cadrul acestei categorii si Adriana Cretu). Pe locurile I, II si III s-au situat echipele CS Anghel Saligny Iasi, LPS Bistrita si CSM Arad.

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune 8 gimnaste la fiecare categorie si la fiecare obiect s-au intrecut pentru titlurile supreme la cerc, minge, maciuci si panglica. CSM Ploiesti a fost reprezentat de Cesima Nechifor in doua finale, la maciuci si panglica. Doar trei zecimi i-au lipsit micutei gimnaste sa urce pe podium la exercitiul cu maciuci, obtinand in final locul IV iar la panglica locul VII.

Indelung aplaudate au fost si demonstratiile prezentate de Iulia Chirvasa si Livia Harcan (CSM Ploiesti), publicul urmarind doua variantii de balet din Fantana din Bakhchisaray pe muzica de Boris Asafiev si Don Quijote de Ludwig Minkus.

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat de o brigada de control alcatuita din arbitrele internationala FIG Lydia Vinogradna – Ucraina, Marinela Jipa – Romania, de directorul tehnic Ileana Iakob si de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica, dna. Irina Deleanu.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome, echipament sportiv şi obiecte de gimnastică ritmică din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică.

Primăria municipiului Ploieşti a răsplătit medaliatele cu premii în bani, gest apreciat de toţi participanţii la această competiţie prin aplauze şi felicitări adresate organizatorilor.

Valoare premiilor acordate de Primaria municipiului Ploiesti s-a ridiat la la suma de 10.000 lei.

Au fost alaturi de participanti Timbark Romania care a oferit sucuri naturale si dulciuri tuturor gimnastelor, Coca-Cola Romania si UTI, companie nationala de inalta tehnologie.

Au contribuit la bunul mers al acestui Campionat.Teatrului „Toma Caragiu”, Societatii de Gospodarire Urbana, Regiei Autonome de Transport Public, Clubului Sportiv Municipal Ploiesti – institutii aflate in subordinea Consiliului Local al municipiului Ploiesti.

La finalul competitiei, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica a felicitat castigatorii, participantii si organizatorii, mentionand ca a fost cea mai frumoasa editie a acestui Campionat!

Rezultatele integrale ale concursului vor putea fi accesate pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, www.frgr.ro.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.