Evergie verde la Cocorastii Mislii

Primăria Cocorăştii Mislii organizează astăzi,  10.10.2012, recepţia finală a sistemului fotovoltaic de alimentare cu energie electrică de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII.

Finanţarea sistemului a fost obţinută prin câştigarea unui concurs de proiecte care se referă la protecţia mediului şi îmbunătăţirea stării de sănătate publică a comunităţilor la nivel naţional, iniţiat de către ROMPETROL. În cadrul acestui concurs au fost depuse peste 800 proiecte din care au fost selecţionate 36, inclusiv cel depus de către Primaria Cocorăştii Mislii. Este pentru a doua oară când o autoritate publică din judeţul Prahova reuşeste să doteze o şcoală cu un astfel de sistem de alimentare cu energie fotovoltaică, prima fiind  comuna Floreşti.

Sistemul fotovoltaic realizat la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din comuna Cocorăştii Mislii are o putere instalată de 2,16 kWp şi este alcătuit din 9 panouri fotovoltaice de câte 240Wp fiecare, realizate în tehnologie Siliciu policristalin montate pe acoperisul şcolii,  un invertor de 3 kW şi o baterie de acumulatori de 400Ah care stochează energia electrică produsă de panourile fotovoltaice în timpul zilei.

Sistemul asigură integral alimentarea cu energie electrică a iluminatului şcolii pe întreaga perioadă a anului, producţia medie de energie electrică a acestuia fiind de 210 kWh/luna.

sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.