In ciuda situatiei dezastruoase a hipodromului, inca se mai tin curse de cai

  Duminică, 7.10.2012, la hipodromul din Ploiești, cinci curse de trap au încântat publicul, evenimentul principal fiind Premiul Agriculturii, alergare semiclasică, în două hituri, pentru caii de 4 ani și mai în vârstă pe distanța de 1600m .

Pe o vreme superbă, mai caldă decât normalul perioadei, circa o sută de ploieșteni au urmărit cele cinci curse de trap. Prima dintre ele, de la ora 10.00, Premiul Rădașca (1600 m), a adus la start cinci cai și a  fost câștigată de Apolodor, un murg ce aparține lui Petre Ionescu. În sulky a stat A. Marciu.

Pentru Premiul Răsad (1600 m) au participat tot cinci cai și a fost adjudecat de Nero (proprietar: Herg.Dor Mărunt), sub comanda lui Fl. Trandafir.

            Premiul Răstimp (1600 m) a început la 11.15 Iapa Victoria, strunită de M. Prună, a întrecut cei patru concurenți, bucurându-și proprietarul, Herg Rusetu.

Pentru Premiul Răsunet, șase bidivii au plecat în cursa de 2100 m. Carmencita (proprietar: Petre Ionescu) a fost cea mai rapidă, în sulky-ul ei stând tot câștigătorul primei curse, A. Marciu.

Primul hit al Premiului Agriculturii a adus la start șapte cai. Atena, cu V-le. Gheorghe în sulky (proprietar: Petre Ionescu), a profitat de numeroasele eliminări pentru galop și a câștigat, parcurgând kilometrul în 1min, 23,4s. La al doilea hit au participat cinci dintre caii cai din prima parte, dar cursa a fost mai palpitantă. Sara-Rool a trecut prima linia de sosire, parcurgând kilometrul în 1min, 27,5s. Atena a reușit să se claseze pe locul secund și, astfel, să câștige premiul, în valoare de 720 lei.

La hipodromul din Ploiești vor mai avea loc patru curse, până la închiderea sezonului. Conform gazetaph.ro, aceste sunt:

21.10.2012 – Premiul Municipiului Ploiești – alergare semiclasică pentru caii de 3 ani și mai în vârstă pe distanța de 2200m – Record.
28.10.2012 – Premiul de Toamnă – alergare semiclasică pentru caii de 3 ani și mai în varstă pe distanța de 2200m – Grupă.
11.11.2012 – Premiul C.S.M. Ploiești – alergare semiclasică pentru caii de 3 ani și mai în vârstă pe distanța de 1600m – Record.
16.12.2012 – Premiul de Închidere – alergare semiclasică pentru caii de 3 ani și mai în vârstă pe distanța de 2200m – Record.

 

Negutu Gheorghe

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.