Astra –Petrolul au terminat nedecis al-2-lea episod al “ derby-ului ploiestean”. Astra-Petrolul 1-1

Cu un stadion gol,datorita pretului exagerat al biletelor ( n.a. un bilet la meci a costat 70 lei !?!-intrare generala).

De aceea fotbalul a fost mai “sarac”,chiar daca intre cele doua grupari ploiestene exista o mare rivalitate,fotbalul a lipsit sambata sear ape cocheta arena din “9 mai”.

Cele doua combatante nu s-au ridicat la nivelul unui derby,mai mult Petrolul a jucat defenisv ,iar Astra nu a putut mai mult,desi a dominat teritorial.

Fazele de poarta au fost rare,meciul ducandu-ne la un joc de liga a-3-a.

Astra si Petrolul au aratat un fotbal obscur,acestea avand un singur scop ,acela de a nu primi gol, fiind mai putin preocupate cu constructia.

Primul gol al meciului a venit in minutul fatidic ’13 ,in urma unui penalty acordat la hentul lui Bajenaru. Daniel Oprita a executat cu “sange rece” ca un adevarat atacant .Astra – Petrolul 0-1 si victoria din cupa,le dadea fiori astristilor.

Trezita din socul golului primit,Astra a declansat goana dupa egalare.In minutul 26 , Oprita devenit fundas (din intamplare ) a comis si el un hent in careul “lupilor” si arbitrul Deaconu aindicat punctual cu var in favoarea gazdelor .

Insa cum meciul facea parte din etapa a-13-a si gazdele au primit gol in minutul 13,N’Doye a tras aiurea pe langa poarta.”Lupii” din teren si din tribune,au rasuflat usurati dupa aceasta ratare.

Pana la urma, norocul a zambit si amfitrionilor . In minutul 32,Ov.Mihalache a centrat de pe stanga,mingea a tranversat careul petrolistilor , a ajuns aproape de bara portii lui Zimmerman ,iar Goian a inscris lejer .Astra-petrolul 1-1

In repriza a doua , Astra iesit in atac , dar Petrolul a jucat perfect faza defensiva.

Doar cateva faze au mai “ incins”  ocazii  Fatai si suturile de la distanta ale lui N’Doye au dat ceva emotii la poarta lui Zimmermann.

Singura ocazie adevarata a venit abia in minutul 83, cand torpila lui Morais a trecut  cu putin peste poarta.

S-a incheiat 1-1,dupa un meci care numai a derby,nu a aratat,urmeaza returul, din etapa a-30-a,retur ce se va disputa in “arena lupilor” ( n.a. stadionul “Ilie Oana”).

Astra: S.Lung – Mihalache, Găman, Goian, Junior Morais – Takayuki, N’Doye – Strătilă (Rusu), Băjenaru (Ţigănaşu), Stan (Tigoianu) – Fatai. Antrenor: Tibor Selymes.

Petrolul: Zimmermann – Melinte, Sipovici, Petrovici, P.Stoica – Bărbulescu, Enescu – Opriţa, Buhuşi (Fl. Dumitru), Stojmirovici (Roman) – Komazec (Negru). Antrenor: Valeriu Răchită.

Cartonaşe galbene: N’Doye ’44 / Komazec ’22, Stoica ’78

Gabriel Dima

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.