Sportiva ploiesteana Violeta Dumitru ( CS Petrom Ploiesti) , a castigat aurul la C.E. de judo din Suedia

In perioada 28-30 octombrie,in localitatea suedeza Boras , a avut loc o etapa din Cupa Europei la judo,Romania a avut la intrecerea europeana , printre care s-a numarat si Romania. Pentru formatia tricolora a evoluat si sportiva ploiesteana de la CS Petrom Ploiesti – Violeta Dumitru, care a participat la categoria 48 kg.
Ploiesteanca noastra , le-a invins pe rand  pe : Ekaterina Tikhonova, ( Rusia), Edwards Kelly ( Marea Britanie) si Krans Kay, din Germania. In ultimul act, sportiva noastra a trecut de rusoaica  Mariya Persidskaya adjudecandu-si aurul european.

CS Petrom Ploiesti a castigat 3 medalii ,la nationalele de copii

In aceeasi perioada, Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc a gazduit t Campionatele nationale de ne-waza si de judo pe intereuroregiuni, ambele competitii fiind rezervate copiilor sub 15 ani.
La competitia de ne-waza,  sportivii Catalina Schiopu (44 kg), Andreea Ionescu (52 kg) si Alexandru Ilie (38 kg) ( legitimati la CS Petrom Ploiesti ), care au obtinut medaliile de bronz.
In alta ordine de idei , Catalina Schiopu, Andreea Ionescu , Cristina Nica ( toate legitimate la gruparea prahoveana ,CS Petrom Ploiesti)  , au fost selectionate in lotul echipei Euroregiunii Sud-Muntenia pentru finala campionatului pe intereuroregiuni. Tot din partea CS Petrom Ploiesti , Andrei Coman, din echipa masculina a Euroregiunii Sud-Muntenia,  a castigat medalia de bronz.

Gabriel Dima

Sportivi de la CSO Sinaia urmeaza  cursurile unei scoli de pilotaj din Austria

De azi ( n.r. 5 noe. a.c.) sportivii legitimati la gruparea prahoveana CSO Sinaia se specializeaza, in Austria,urmand cursurile unei scoli de pilotaj,inainte ca sportivii din Prahova sa participe la etapele de Cupa Europei.

Sportivii prezenti la scoala din Austria sunt :  Madalina Vlad, Maria Constantin, Marian Iorga si Danut Moldovan. In Austria  va fi prezenta si Ramona Anghelas, coechipiera Madalinei  Vlad, la bob feminin.

Cursurile scolii de pilotaj au loc intre 7-13 noiembrie pe binecunoscuta pista de bob de la  Igls.
Dupa aceea sportivii nostri , vor participa  la primele doua etape al Cupei Europei, care se vor desfasura  in Austria , ( 14-20 noiembrie) , apoi  in Germania, la Königssee, ( 21-27 noiembrie). Tot in  in Germania se vor disputa  urmatoarele trei etape, la Winterberg (etapele 4 si 5), ( 28 noiembrie-4 decembrie) , si Altenberg (etapa 6),(  5-11 decembrie).
Printre sportivii gruparii prahovene care vor urma cursurile scolii de bob, Madalina Vlad are cea mai mare experienta competitionala.
La doar 19 ani, Madalina este participanta  la competitile  internationale din 2008.
Cel mai bun rezultat al Madalinei  a fost locul al cincilea, obtinut la o etapa de Cupa Europei, pe pista de la Winterberg.

Gabriel Dima

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.