Arta Tânără în Cantacuzino

Arta Tânără în Cantacuzino

cantacuzinoÎn intervalul  24 Octombrie – 06 Decembrie, Castelul Cantacuzino va găzdui o expoziție a tinerilor artiști contemporani Români, artiști care sunt recunoscuți deja și pe plan internațional.

”Prin această expoziție aș dori să arăt publicului din România că această țară poate fi mândră de tinerii artiști excelenți” – declară Kurt Neuschitzer, proprietarul Castelului Cantacuzino. Omul de afaceri german, cu domiciliul în Bușteni a invitat 7 artiști care și-au terminat studiile la Universitatea Națională de Arte din București  cu scopul ca aceștia să își expună lucrările în castel, Vor fi în total 45 de opere ( picturi, sculptura și grafică). 

Expoziția  a fost organizată de către Thomas Emmerling, colecționar de artă din Nürnberg/Germania. El declară: ”Expoziția se concentrează mai ales pe o abordare psihologică a naturii umane. Fie că explorează universul intern sau cel extern, avem de-a face cu factorii multipli ai problemelor specifice societății contemporane” și continuă ”drept urmare, am adunat un grup de artiști sub 35 de ani cu experiențe  solide  internaționale, construite  prin expoziții și burse în afara țării.

Kurt Neuschitzer explică: ”Prin acest proiect începem seria de expoziții intitulate ”Colors of Life”, pe durata căreia, tinerii artiști vor avea oportunitatea de a-și vinde lucrările.

Artiștii participanți sunt:

Alexandra Baciu, Alexandra Tătaru, Alexandru Căzănaru, Andreea Floreanu, Bianca Ioniță, Maia Oprea, Radu Rodideal

Vernisajul va avea loc  sâmbătă, 24 Octombrie, 2015, la ora 17.00, mass-media este invitată.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.