4 aprilie, Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan

Este al treilea an cand se marcheaza Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan, zi dedicata celor 600 milioane de animale ale strazii din intreaga lume. In aceasta zi de 4 aprilie ori chiar in intreaga saptamana se organizeaza evenimente la nivel global.
FNPA a prezentat deja la un colegiu tehnic din Bucuresti „Comportamentul fata de animalele comunitare – masura a gradului de moralitate”, iar organizatii membre ale FNPA au in aceste zile actiuni dedicate animalelor fara stapan, precum: „Ziua portilor deschise” („Free Amely”, Lugoj), Campanii de sterilizare gratuite („Pet Hope”, Timisoara), Targ de adoptii („Love & Life 4 Animals”, Targu Mures), Campanie de informare si responsabilizare, actiuni donatii si vaccinari a cainilor din adapostul primariei („Animaterra”, Bistrita), Informare si constientizare („Fiducia”, Reghin)
FNPA lanseaza Campania nationala „Sunt Vocea Necuvantatoarelor in scoli si licee din toata tara.
Aceasta va consta in actiuni de informare si constientizare a elevilor cu privire la protectia animalelor, inclusiv vizite la adaposturi, proiectii de filme tematice, dezbateri, ateliere creative si implicarea elevilor in actiuni de voluntariat la nivel local.
Rezultatele urmarite includ:
·         constientizarea cu privire la protectia animalelor a unui numar cat mai mare de elevi din instiitutiile de invatamant din cele 41 de judete ale tarii;
·         Implicarea a minimum 5 profesori din fiecare judet;
·         parteneriate strategice intre actorii principali, la nivel national si local.
„Este dovedit deja ca atitudinea copilului faţă de animale poate prezice comportamentul acestuia la maturitate. Copiii instruiti sa se comporte cu bunatate si mila fata de animale devin mai corecti, buni si sensibili in relatiile interumane”, ne-a declarat campioana olimpica la atletism Maricica PUICA.
 
„Cred ca este momentul sa redevenim oameni. Inca nu e prea tarziu. A fi OM inseamna sa te apleci asupra suferintelor din jurul tau. Animalele fara stapan sunt o cauza a indiferentei, insensibilitatii, chiar cruzimii noastre. Daca fiecare dintre cei care se considera milosi, buni crestini, OAMENI, ar ajuta un singur animal abandonat, daca stapanii animalelor nu ar arunca pe la periferie pui abia nascuti, daca am fi generosi asa cum ne pretindem, atunci viata noastra si a animalelor ar fi mai frumoasa. Deschideti-va sufletele si AJUTATI! Orice fiinta care are nevoie de sprijin, om sau necuvantatoare! Putem daca ne solidarizam intru bine. Este singura sansa! Sa ramanem oameni!”, a transmis marea noastra soprana Daniela VLADESCU.
 
Si animalele fara stapan si cei care cred ca au un stapan sunt toti ai unui singur stapan: VIATA. Si trebuie s-o onoram, s-o respectam si s-o cultivam. Cultiva viata si vei fi viu!”, a declarat actorul Claudiu BLEONT, presedinte de onoare FNPA.
C O M U N I C A T   D E   P R E S A
–––––––––––––––––––––––––––––––
 
Federatia Nationala Pentru Protectia Animalelor (FNPA)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.