Ziua mediului, sărbătorită şi la Ploieşti

Primăria municipiului Ploieşti, organizează în această săptămână, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, mai multe acţiuni cu teme ecologice, prin Biroul de Protecţia Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice.În această săptămână, vor avea loc, în şcoli din municipiu, zece seminarii ale căror temă este chiarmotto-ul Zilei Mondiale a Mediului 2013: „Gândeşte, consumă, salvează!”.În aceeaşi perioadă, vor fi lansate în Ploieşti aproximativ 2.000 de pliante informative privind educaţia consumului ecologic în contextul dezvoltării durabile.Elevii Liceului de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti sunt chemaţi să participe la un concurs de desene cu tema „Deşeurile de echipamente electrice şi electronice prind viaţă”, competiţie la care vor fi punctate mesajul transmis, originalitatea şi prezentarea. Concursul este organizat în colaborare cu Asociaţia Română pentru reciclare ROREC.

Miercuri, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, va avea loc un seminar la finalul căruia vor fi prezentate şi premiate cele mai bune lucrări din concursul lansat la Liceul de Artă.
În aceeaşi zi, ploieştenii susţinători ai mediului sunt invitaţi să participe la evenimentul de sensibilizare ecologică „Let’s do it, Romania!”, în cadrul căruia va avea loc, în Ploieşti, un „Marş pentru mediu”, ai cărui participanţi vor porni la ora 12.00, din parcul „Mihai Eminescu” spre Palatul Administrativ.
Tot de Ziua Mediului, de la ora 14.00, Primăria a organizat o acţiune de salubrizare a lizierei de pini de la Gara de Vest, eveniment susţinut de Compania Bergenbier S.A..

Joi, 6 iunie, la Liceul Energetic din Ploieşti, va avea loc un seminar de informare pe teme de mediu, între prele 09.00 şi 10.00.

În colaborare cu hipermarket-ul Carrefour, municipalitatea va distribui pliante cumpărătorilor şi va organiza, în sediul magazinului, informări pentru stimularea consumatorilor de produse ecologice şi un atelier de lucru în care copiii din Ploieşti sunt invitaţi să realizeze desene pe teme de mediu, cele mai bune urmând a fi premiate. În acelaşi timp, adulţii vor participa la un sondaj de cunoştinţe privind temele: consumul ecologic, alimentele organice şi consumul raţional în contextul dezvoltării durabile.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.