Ziua Internațională a Muzeelor, la Muzeul „I.L.Caragiale”

Ziua Internațională a Muzeelor, la Muzeul „I.L.Caragiale”

Ziua Internațională a Muzeelor, ajunsă anul acesta la cea de-a 37-a ediție, a fost marcată la Muzeul „I.L.Caragiale” , ca de fiecare dată, printr-un spectacol intitulat sugestiv  „Al matale, Caragiale”. Protagoniștii momentelor artistice au fost două trupe de teatru, laureate la tradiționalul concurs, care se defășoară în fiecare an în cadrul muzeului, la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, cei prezenți, mari și mici, veniți să viziteze muzeul, s-au constituit imediat în cel mai receptiv public.

Sub soarele de mai, au savurat replicile Ziței și Vetei, din „O noapte furtunoasă”, interpretate cu talent de eleve ale Școlii Gimnaziale din Berceni, componente ale trupei de teatru  „Gaudeamus”, coordonate de Alice Maria Mihai și Simona Buciumeanu. Personajelor din schița „Justiție”le-au dat viața elevi din aceiași trupă de teatru, care au reușit să smulgă publicului hohote de râs și ropote de aplauze.

Trupa de teatru „Impact”, coordonată de Carmen Diaconeasa, a adus în atenția spectatorilor schița „Five o clock”, într-o interpretare originală, cu o costumație deosebită.

Prestația micilor actori a fost răsplătită cu aplauze de către public, cu toții bucurându-se de o zi minunată.

Monica BOSTAN

(276)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.