ZILELE ASISTENŢEI SOCIALE ÎN 2011 – DREPTUL LA ASISTENŢĂ SOCIALĂ

În luna martie a fiecărui an sărbătorim ”Zilele Asistenţei Sociale”, moment de reflecţie şi analiză, de promovare a profesiei la nivel naţional şi de a facilita organizarea unor întâlniri tematice pentru comunitatea asistenţilor sociali. Anul acesta, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali a stabilit organizarea acestor zile în perioada 15-31 martie 2011.

Tema acestui an este: ”Dreptul la asistenţă socială” şi are ca scop de a educa organizaţiile şi publicul larg despre profesia de asistent social şi de a promova şi a arăta contribuţia asistenţei sociale în cadrul societăţii.

Strategiile care stau la baza acestui eveniment constau în:

  • descrierea situaţiei curente sau a percepţia asupra asistenţilor sociali;
  • a facilita implementarea de strategii care să promoveze asistenţii sociali angajatorilor, partenerilor profesionali şi comunităţii. Ideea principală este de a transmite un mesaj pozitiv din partea asistenţilor sociali, făcându-i pe oameni să înţeleagă contribuţia asistenţilor sociali în societate şi de asemenea de a oferi recunoaştere şi mândrie profesiei.

Implicarea fiecărui asistent social în procesul de reglementare a profesiei începe cu astfel de momente, de aceea este importantă  prezenţa fiecăruia la astfel de întâlniri. Experienţa acumulată în practică poate fi transformată în recomandări care să ajute profesiei. În acelaşi timp, invităm studenţii să participe la aceste evenimente pentru a reface legătura între ei şi practicieni sau de a le oferi acestora ocazia de a intra în contact cu comunitatea profesională din judeţ.

Zilele Asistenţei Sociale pot însemna pentru noi, asistenţii sociali, un moment când putem să spunem ce facem noi pentru societate şi de a ne promova profesia. În aceste zile putem face în aşa fel încât  vocea noastră să fie auzită. Aşa că, haideţi să fim mândrii că suntem asistenţi sociali şi să ne promovăm profesia!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.